Fotbolltransfers.com - Officiellt: Stefan Lundin lämnar SEF och går i pension
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Stefan Lundin lämnar SEF och går i pension

Publicerad: 2018-09-07 15:05 Övriga Sverige

Svensk Elitfotbolls sportdirektör Stefan Lundin har bestämt sig för att gå i pension.

Svensk Elitfotboll (SEF) bekräftar på sin officiella hemsida att Stefan Lundin lämnar sin post som sportdirektör efter tio år.

– Det är ett beslut som vuxit fram. Det har varit tio underbara år men nu är det dags att någon annan tar över stafettpinnen, säger han till hemsidan.

Den ex-allsvenske tränaren går samtidigt i pension. Han har under sin tid i SEF fokuserat på hur man kan förlänga tävlingssäsongen, hur man behåller våra talanger och hur våra talanger kan gå från att vara talanger till stjärnor.

– Det blir allt svårare att skapa nya elitspelare i den internationella konkurrensen. Sverige har stora demografiska förändringar och det blir allt svårare för mindre klubbar att erbjuda bra utbildningar. Många gånger på grund av ett förändrat förhållningssätt till föreningslivet. Vill vi hänga med i utvecklingen så är det ett måste att kunna utvecklande och stimulerande utbildning innan 19 års ålder till spelare och det behövs klubbar som arbetar och har resurser för spelare i 14-20 års ålder. Vi och klubbarna måste dessutom hantera att inte alla spelare erbjuds ”bra” utbildning. Vi måste samla upp dessa ungdomar. Vi har ansvar för det, säger Lundin till hemsidan.

Som tränare var Stefan Lundin i bland annat IFK Göteborg, Örebro SK, BK Häcken och Gefle IF.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda