Fotbolltransfers.com - Gabriel Aphrem överens med en cypriotisk klubb
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Pelle Börjesson/Bildbyrån

Gabriel Aphrem överens med en cypriotisk klubb

Publicerad: 2018-09-02 11:50 Division 1

Fotbolltransfers.com kan avslöja att den 19-årige mittfältaren Gabriel Aphrem har lämnat Assyriska FF och är på väg att skriva på för en cypriotisk klubb. "Det är en klubb som vill göra en rejäl satsning", säger han.

Inför säsongen lämnade han AIK:s U19-lag och skrev på ett treårskontrakt med division 1-laget Assyriska FF. Men det blev ingen lång vistelse i Södertäljeklubben.

– Jag har lämnat Assyriska. Vi gick skilda vägar i slutet av juli månad. När jag skrev på för AFF hoppades jag på att de skulle satsa på mig ordentligt men så blev det inte riktigt. Vi kom överens om att bryta kontraktet och gå skilda vägar, säger Gabriel Aphrem till Fotbolltransfers.com.

Och en månad senare har den lovande mittfältaren nästan gjort klart med en ny klubb. Om allt går som planerat blir han utlandsproffs på Cypern. Han är överens med en klubb där nere men vill inte avslöja vilken det handlar om.

– Klubben visade intresse och jag åkte ner dit för att bekantat mig med dem. Jag är muntlig överens med klubben och jag har bestämt mig för att åka ner dit och om allt går som det ska så skriver jag på ett kontrakt, säger han och fortsätter:

– Jag har fått ett väldigt bra intryck, det verkar vara en ambitiös klubb som vill göra en rejäl satsning. Jag kände att jag behövde utmana mig själv. Jag blev lite för bekväm när jag kom till Södertälje. Nu får jag åka utomlands och klara mig helt ensam och köra på själv, så det blir väldigt lärorikt. Sedan skadar det inte att vädret är skönt där nere och att de har fina planer överallt. Det blir en upplevelse.

Gabriel Aphrem spelade totalt nio matcher, varav en från start, i division 1 norra den här säsongen. Han har tidigare gjort fyra landskamper med U17-landslaget.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus