Fotbolltransfers.com - Officiellt: Andrée Jeglertz blir assisterande förbundskapten i Kanada
Foto: Pelle Börjesson/Bildbyrån

Officiellt: Andrée Jeglertz blir assisterande förbundskapten i Kanada

Publicerad: 2018-08-23 00:09 Division 1

Umeås tränare Andrée Jeglertz blir assisterande tränare för det kanadensiska damlandslaget.

Umeå FC bekräftar på sin officiella hemsida att Andrée Jeglertz kommer ha dubbla tränarposten resten av säsongen.

Parallellt med jobbet i UFC blir han assisterande tränare för det kanadensiska damlandslaget. Den nya tjänsten startar formellt 2019, men redan under hösten kommer han börja arbeta.

– Jag fick en förfrågan för någon vecka sedan där tjänsten egentligen skulle börja redan i hösten. Jag blev så klart intresserad men ett av mina önskemål var att avsluta med laget under hösten. Dock var en av kriterierna i tjänsten från dem att jag skulle delta i de matcher och kval som äger rum under hösten. Nu blev det en kompromiss där jag kan göra båda, säger Jeglertz till hemsidan.

– När sportgruppen och styrelsen var positiva till att släppa mig på dessa uppdrag under hösten har det pågått en process att hitta en sportslig lösning under tiden jag inte är på plats samt en diskussion med kanadensiska förbundet, fortsätter han.

Assisterande tränarna Magnus Henrysson och Jens Sjöström kommer att leda Umeå under de perioder Jeglertz är borta med det kanadensiska damlandslaget.

– Vi gläds åt Andrée för den möjlighet han nu fått och är helt trygga med den lösningen vi fått till med Magnus och Jens under perioden då Andrée är borta under hösten. Detta medför också att vi nu under hösten kommer att inleda en rekryteringsprocess av en ny huvudtränare till kommande säsong, säger UFC:s ordförande Håkan Bäckström till hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus