Fotbolltransfers.com - Mats Gren: "Tror att jag är Farbror Joakim med den största penningpungen"
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Mats Gren: "Tror att jag är Farbror Joakim med den största penningpungen"

Publicerad: 2018-08-21 14:55 Allsvenskan

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren har fått utstå en hel del kritik. Nu ger han svar på tal.

Det har varit stor omsättning på spelartruppen senaste tiden. Likaså i sommar. 

IFK Göteborg tappade nyckelspelare som Elias Mar Omarsson, Mikael Ingebrigtsen, Sebastian Eriksson, Gustav Engvall och Mix Diskerud. Dessutom försvann Pontus Dahlberg, även om affären var klar redan i januari.

Samtidigt värvade Mats Gren kvartetten Marcus Degerlund, Fredrik Oldrup Jensen, Sargon Abraham och Robin Söder. Sportchefen har fått kritik för sitt truppbygge. I en intervju med fotbolldirekt.se talar han ut.

– Sånt kan jag inte bry mig om, jag vet vad vi kan få och inte få när vår budget ser ut som den gör. Vi måste vara smarta med våra rekryteringar för att inte äventyra ekonomin och då tar det ibland lite längre tid än man själv vill ibland. Det kan vara så att man väntar på en spelare som man hoppas mest på och under tiden försvinner andra alternativ. Vi som sitter på insidan är alla medvetna om förutsättningarna, säger han till sajten.

Blåvitt fick omkring 35 miljoner kronor för Pontus Dahlberg, vilket fått fans och media att förvänta sig en större satsning. 

– Ja, men så är inte fallet. Det har väl varit för dålig kommunikation från vår sida, vi borde ha sagt mycket tidigare att så här ser det ut. Nu trodde medierna att jag var Farbror Joakim med den största penningpungen men så har det inte varit. Därför var det viktigt att någon från ledningen nyligen gick ut och sa att så är det absolut inte. Det har nog blivit mycket konstigt och dumt på grund av det, att vi inte kommunicerat tillräckligt bra i frågan, säger Gren till fotbolldirekt.se.

Det har även varit en del kritik om att Blåvitt lånas alldeles för många spelare och på så vis inte lyckas skapa en kontinuitet i truppen.

– Vi försöker jobba på rätt sätt och minimera antalet värvningar som inte blir bra. Därför är jag skeptisk till alla som klagar på lån. Ja, lån där vi inte har en chans att behålla spelaren är dåligt för klubben men när vi har en option som vi kan välja att utnyttja  – då är det fantastiskt bra. Då har vi möjlighet att titta på spelaren i ett halvår eller ett år och sedan bedöma om vi vill ha honom kvar. Bättre kan det inte bli, säger Gren till fotbolldirekt.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus