Fotbolltransfers.com - Laxalt, Bakayoko och Castillejo om flytten till Milan
Foto: Dylan Martinez/Bildbyrån

Laxalt, Bakayoko och Castillejo om flytten till Milan

Publicerad: 2018-08-17 18:09 Italien

Diego Laxalt, Tiemoue Bakayoko och Samu Castillejo har alla anslutit till Milan, och talar nu ut.

Milan har köpt loss yttermittfältaren Diego Laxalt från Genoa. Den uruguayanske landslagsmannen berättar att han nobbade Zenit St Petersburg.

– Att komma till en av de viktigaste klubbarna i världen är en dröm som förverkligas. Man försöker bli bättre varje dag och jag är redo för denna nya utmaning, säger 25-åringen på en presskonferens och fortsätter:

– Jag anser att jag haft en positiv utveckling på min karriär, för det har hjälpt mig att nå denna punkt. Det är sant att jag var i förhandlingar med Zenit, men när samtalet från Milan kom insåg jag att detta var det bästa valet och en stor möjlighet att ändra nivån på min karriär.

Den spanske ytteranfallaren Samu Castillejo har anslutit från Villarreal.

– När jag var en liten pojke hörde jag om spelare som Gennaro Gattuso och Paolo Maldini då de alltid varit en referenspunkt för den här klubben. Nu får jag jobba med dem. Jag kom till San Siro som barn, när jag var 14 år, och det var enda gången jag hade sett arenan, säger han på presskonferensen.

– Jag har ett oförglömligt minne av upplevelsen, atmosfären, hur fansen hejade på spelarna, så jag kan inte vänta på att komma ut på planen med mina lagkamrater, fortsätter 23-åringen.

I dagarna blev det även klart att Milan lånar franske mittfältaren Tiemoue Bakayoko från Chelsea.

– Jag lärde mig mycket och jobbade väldigt hårt i Premier League, men jag tror att jag kanske passar in bättre i italiensk fotboll och jag är mycket glad över att Milan ringde mig. Milan har vunnit så mycket på internationell nivå. Jag vill inte vara i någon annan klubb, säger han.

Gattuso är rätt lik Conte. Detta är båda personer som gör saker med passion. Jag märkte det redan under mina första träningar, fortsätter Bakayoko.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus