Fotbolltransfers.com - Diego Costa: "Det var vår tur att vinna en final"
Foto: UEFA

Diego Costa: "Det var vår tur att vinna en final"

Publicerad: 2018-08-16 01:45 Spanien

Atletico Madrid besegrade rivalen Real Madrid med 4-2 i den europeiska supercupfinalen och tog hem säsongens första titel. Anfallsstjärnan Diego Costa blev stor matchvinnare.

Real Madrid ledde med 2-1 och såg ut att ha matchen under kontroll men en kvittering från Atletico Madrid i den 79:e minuten förändrade allt. Matchen gick till förlängning och där var Atletico Madrid det starkare laget och gjorde ytterligare två mål.

Diego Costa stod för två av målen och blev utsedd till matchens lirare. Efter de två tidigare finalförlusterna i Champions League mot just Real Madrid var anfallaren nöjd över att få vinna supercupen.

– Jag är väldigt glad över att vi vunnit matchen ikväll. Real Madrid har alltid slagit oss i finaler (i Europa), men det var vår tur att vinna en final och hoppas att vi kan spela fler gånger mot Real. Och det viktigaste var att vinna den här titeln, berättade Diego Costa på presskonferensen, som Fotbolltransfers.com närvarade på.

Costa förklarade även vad nyckeln till finalvinsten var.

– Vi visste att det skulle bli en svår match och att det skulle krävas stor koncentration. Vi spelade väldigt bra och vände på matchen. Nyckeln idag var hårt jobb och ödmjukhet. Vi är medvetna om vilka talangfulla spelare Real Madrid har och vi var tvungna att behålla lugnet och koncentrera oss.

Tränaren Diego Simeone, som fick följa matchen från läktaren på grund av en avstängning, hyllade efteråt inhopparna.

– Efter 2-2 växte laget mer och mer och vi har uppenbarligen en utmärkt trupp. Bytena vi gjorde var väldigt bra. Angel Correa, Thomas och Vitolo gav oss energi och styrka. Så länge alla spelare är i toppform har vi alla chanser att vinna fler titlar. Vi ska fira ikväll men imorgon måste vi tänka på nästa match mot Valencia, så att vi börjar vår kommande säsong på ett bra sätt, sa han på presskonferensen.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda