Fotbolltransfers.com - "De här försäljningarna betyder allt för klubben"
Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

"De här försäljningarna betyder allt för klubben"

Publicerad: 2018-08-13 17:35 Allsvenskan

Mohamed Buya Turay och Rewan Amin är två av stjärnorna som sålts i sommar. Nu talar Dalkurd ut om försäljningarna.

Dalkurd FF har i sommar sålt anfallsstjärnan Mohamed Buya Turay till belgiska Sint-Truidense, mittfältaren Rewan Amin till Östersunds FK, yttern Yukiya Sugita  till Tractor Sazi, yttern Heradi Rashidi till AIK och mittfältaren Johan Bertilsson till Örebro SK.

Abdülaziz DemircanLeonard Pllana och Younes Bnou Marzouk har också lämnat. Dalkurd även värvat Stefan van Der Lei, Markus Thorbjörnsson, Eero Markkanen, Smajl Suljevic, Adam Ståhl och Alibek Aliev.

Dalkurds sportchef Adil Kzil berättar för UNT att försäljningarna var nödvändiga.

– De här försäljningarna betyder allt för klubben, det vet alla som förstod vilken situation vi var i för två månader sedan. De här försäljningarna gör att klubben kan andas ut, säger han till UNT och fortsätter:

– Det var ett högt tempo och stressigt. Vi var tvungna att ta till vissa åtgärder av ekonomiska anledningar. Det var spelare som ville röra på sig och som hade ett bra marknadsvärde. Samtidigt ville vi fortfarande ha en slagkraftig trupp och försökte värva på de positioner vi behövde.

Sedan tidigare är det känt att miljardären Kawa Junad, som äger 49 procent av Dalkurd tillsammans med sin bror, stoppat sitt ekonomiska stöd till klubben.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda