Fotbolltransfers.com - Därför lämnade Ronaldo - de kan ersätta i Real Madrid
Foto: Bildbyrån

Därför lämnade Ronaldo - de kan ersätta i Real Madrid

Publicerad: 2018-07-10 20:54 Spanien

Flera heta kandidater målas upp som potentiella ersättare till Cristiano Ronaldo, som uppges ha lämnat klubben på grund av en ansträngd relation.

Tidigare i dag stod det klart att Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid efter nio år i klubben för att fortsätta karriären i Juventus.

Enligt den spanska tidningen AS är det portugisens förstörda relation till presidenten Florentino Pérez som ligger bakom den spektakulära flytten.

2016 förlängde Ronaldo sitt kontrakt fram till sommaren 2021. Året efter förlängningen blev Ronaldo lovad en löneförhöjning om klubben vann Champions League.

"Los Blancos" vann Champions League och presidenten fick sin önskan infriad, men Pérez höll aldrig sitt löfte om en högre lön till Ronaldo, vilket fick stjärnan att rasa.

När Ronaldo nu har lämnat klubben är den stora frågan vem som kommer bli hans efterträdare, och det är en rad olika stjärnor som redan uppges aktuella för uppdraget.

Enligt Mundo Deportivo är den främsta kandidaten Paris Saint-Germains brasse Neymar, som ända sedan sin ankomst till den franska huvudstaden har omgärdats av flyttrykten.

Tidningen uppger att Real Madrid redan har skickat en representant till Brasilien för att påbörja arbetet kring en eventuell affär.

Ett annat namn som det spekuleras flitigt kring är Neymars lagkamrat Kylian Mbappé. Den 19-åriga sensationen värvades till PSG så sent som ifjol, och har fått hela världens ögon på sig efter de imponerande insatserna i VM.

Daily Mirror skriver däremot att Chelseas stjärna Eden Hazard är den främsta kandidaten att ersätta. Belgaren själv har aldrig någon hemlighet av sin förkärlek för den spanska bjässen.

Så sent som i dag uttryckte Hazard att alla fotbollsspelare drömmer om att få representera Real Madrid någon gång under karriären.

Liverpools egyptier Mohamed Salah och Tottenhams målspruta Harry Kane är ytterligare alternativ, uppger Daily Mirror.

Dessutom skriver sajten Don Balon att Real Madrid har ställt in siktet på Manchester Uniteds anfallare Romelu Lukaku.

Samtidigt kan Ronaldos intåg i Juventus innebära att en dominoeffekt tar fart. Gonzalo Higuaín uppges kunna göra Maurizio Sarri sällskap i Chelsea så fort den italienske taktikern skriver på.

En eventuell värvning av argentinaren kan resultera i att Alvaro Morata söker sig efter nya utmaningar, och att döma av uppgifterna som florerar i media råder det ingen brist på intressenter.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus