Fotbolltransfers.com - Officiellt: Mattias Svanberg klar för Bologna
Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Officiellt: Mattias Svanberg klar för Bologna

Publicerad: 2018-07-05 13:08 Allsvenskan

Mittfältaren Mattias Svanberg lämnar Malmö FF. Han kommer fortsätta karriären i Serie A-klubben Bologna.

Det var i tisdags som Gazzetta dello Sport skrev att Bologna och tränaren Filippo Inzaghi har fått upp ögonen för Malmö FF:s mittfältare Mattias Svanberg.

I går rapporterade Sydsvenskan att den 19-årige talangen är på plats i Italien för att slutföra övergången till Serie A-klubben.

Nu kan Fotbolltransfers.com berätta att Svanberg har genomgått läkarundersökningen och skrivit på kontraktet. Bologna kommer presentera värvningen inom kort.

Under vårsäsongen noterades Svanberg för två mål och två assist på tolv framträdanden i Allsvenskan.

UPPDATERING 17:25: Via sin Instagram bekräftar Svanberg att han lämnar Malmö.

"Tack Malmö! Efter 5 år i klubben är det dags för mig att lämna för en ny utmaning. Jag vill tacka alla i klubben och våra fans som stöttat mig och laget i med och motgång. Mitt hjärta är förevigt himmelsblått."

Tuttobolognaweb skriver att prislappen landar på 5 miljoner euro, motsvarande 51 miljoner kronor.

UPPDATERING 19:05 Bologna bekräftar värvningen av Svanberg, som har skrivit på ett kontrakt till sommaren 2023.

Även Malmö FF bekräftar nyheten på sin officiella hemsida. 

– Mattias är en mycket duktig och lovande fotbollsspelare som jobbar hårt och målmedvetet varje dag. Nu vill han fortsätta sin karriär i Italien och även om det aldrig är roligt när en duktig spelare lämnar så är den här övergången ytterligare ett kvitto till vår fina ungdomsverksamhet. Han har gått på Fotbollsgymnasiet och fått sin fostran där, även vid sidan av planen. Det är många som bidragit till hans utveckling, säger sportchefen Daniel Andersson. 

Svanberg ser framemot sin flytt till Italien. 

– Det är blandade känslor eftersom Malmö FF alltid varit klubben i hjärtat för mig. Samtidigt har jag haft en dröm att spela utomlands och det känns spännande med en ny utmaning, säger han och fortsätter:

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som har hjälpt till på vägen. Spelare, ledare och supportrar. De har betytt mycket för mig som fotbollsspelare men framför allt som person. Jag har känt stödet och kärleken från hela Malmö.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus