Fotbolltransfers.com - "Hade jag sett Forsberg så hade jag spelat honom"
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

"Hade jag sett Forsberg så hade jag spelat honom"

Publicerad: 2018-06-24 03:17 VM 2018

Sverige hade möjligheten att sparka ut Tyskland, men John Guidetti såg inte Emil Forsberg snett bakåt. Istället kom baklängesmålet. "Det är klart att det är jävligt tufft", säger anfallaren.

Tyskland besegrade Sverige med 2-1 efter ett sent avgörande. Toni Kroos blev stor matchhjälte i 95:e minuten.

– Det är klart att det är jävligt tufft, att det som händer, händer. Det är surt så klart. Men man får svälja den skiten och äta upp den och gå igenom smärtan. Sen är det en ny match på onsdag. Vi har inget val och vi måste vinna. Det är tufft så klart, men om vi hade gått in i turneringen hade vi förmodligen tagit det ”att vinner vi mot Mexiko med 1-0 så är vi vidare”. Det är kul så klart, men sedan är det förjävligt att de får göra det där i sista sparken. Men det är så det är, säger John Guidetti till Fotbolltransfers.com efter matchen.

Guidetti själv hade ett avslut på mål strax innan avörandet. Men anfallaren missade att Emil Forsberg stod helt fri snett bakåt.

– Jag tycker att det är många saker vi gör bra, vi skapar målchanser. Det är klart, på en bra dag får vi straffen, eller att ”Mackan” gör mål, Claesson gör mål på bortre, jag ser ”Foppa” i mitten istället för att ta avslut själv. Men det är så, man kommer insprungen, man är trött, jag tror att jag är helt ensam och tar skottet själv. Jag såg inte ens ”Foppa”, hade jag sett honom så hade jag spelat honom. Det är så det är liksom, säger Guidetti.

Mittfältaren Sebastian Larsson försöker inte heller dölja sin besvikelse.

– Det är så klart en väldigt tung känsla och en stor besvikelse, när det blir som det blir. Vi har ledningen och visst de har lägen, vi har lägen att öka på vår ledning och sedan har vi några bra kontringslägen när det står 1-1, men det var Tyskland som drog längsta strået och vi får ta den smällen och låta det göra riktigt ont i dag och sedan fokusera om, säger han till Fotbolltransfers.com. 

– Vårt slutspel börjar på onsdag, fortsätter 33-åringen.

Larsson menar att det var en väntad matchbild med stort bollinnehav för Tyskland.

– Klart att vi visste att det var ett Tyskland som skulle gå 100 procent för seger och det är ett bra fotbollslag, jag tycker ändå att vi visar att vi kan såra dem rejält i vårt kontringsspel, men det är klart att man alltid vill utnyttja sina målchanser. Men de har också en del chanser och har en i stolpen. Vi kan inte gnälla på någonting eller beskylla någon annan, utan i dag blev det som det blev, Tyskland vann och vi går vidare till nästa, säger han.

Efter matchen uppstod ett bråk mellan lagen. Det hela startade med att tyska ledare hånade den svenska bänken och förbundskaptenen Janne Andersson.

– Det var ju två nissar från deras ledning, jag vet inte vilka det var eller vilka roller de har i tyska laget, som var framme och provocerade på ett väldigt oprofessionellt mot oss på bänken och kanske mest mot Janne. Så det var väldigt oprofessionellt från ett så pass stort lag som Tyskland, som varit med om så otroligt mycket och har så fin fotbollshistorik, man tycker att de inte borde sjunka så lågt och provocera oss bara för att de vinner. Det var sjukt lågt och sjukt oprofessionellt, säger Gustav Svensson till Fotbolltransfers.com.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus