Fotbolltransfers.com - Hummels: "Vi måste bevisa att vi kan vara mycket bättre"
Foto: Bildbyrån

Hummels: "Vi måste bevisa att vi kan vara mycket bättre"

Publicerad: 2018-06-24 01:51 VM 2018

Tyskland besegrade Sverige. Men skadade backstjärnan Mats Hummels anser att laget måste höja sig ytterligare.

I 95:e minuten räddades Tyskland av Toni Kroos. Efter en kort frispark skruvade han in bollen i bortre hörnet. Därmed lever drömmen vidare om nytt VM-guld.

Mats Hummels, som missade matchen, hymlar inte om att det tyska laget höjde sig jämfört med matchen mot Mexiko, men kräver ännu mer.

– Vi var bättre än i söndags, men självklart inte så bra som vi måste vara. Det blir en annorlunda match mot Sydkorea, ett annat motstånd. Vi kommer videogranska och se vad vi måste göra bättre, men självklart var det en väldigt skön seger i dag. Efter en sådan här match börjar man tro att man kan uträtta mycket, säger Hummels i den mixade zonen efter matchen.

– En sådan här seger kan vara en stor stund i en turnering, men vi måste slå Sydkorea för att gå vidare. Vi hade lite tur i dag, vi måste visa och bevisa att vi kan vara mycket bättre, fortsätter han.

Hummels har haft problem med en halskota.

– Jag har haft det i snart tre veckor nu, jag fick problem på träningen i torsdags. Det har läkt väldigt bra sedan dess, men läkaren har sagt att det är en för stor risk, att något allvarligt kan hända. Självklart måste jag acceptera det läkaren säger, även om det var väldigt svårt, förklarar han sin frånvaro.

Efter matchen uppstod tumult då några från Tysklands läger hånade den svenska bänken.

– Det var några tyska ledare som firade segern genom att springa mot oss och håna oss med gester vilket jag inte tycker man gör. Det är respektlöst vilket gjorde mig jäkligt förbannad i klartext. Det var många på vår bänk som reagerade. Vi fajtas i 95 minuter och vid slutsignalen tar vi varandra i handen och går därifrån och då beter man sinte på det sättet, så därför blev jag förbannad, säger Janne Andersson på presskonferensen efteråt.

Hummels uppfattade dock inte situationen.

– Jag vet ingenting om det. Jag hörde bara att några av våra ledare var vid svenska bänken, men jag såg inget och har ingen aning om vad som hände, säger den tyske mittbacken.

Bayern Münchens försvarare menar dock att det är lätt hänt att känslorna tar över.

– Jag tror att efter en sådan här match, som var så känslosam, kan något sådant hända. Det var självklart väldigt jobbigt för dem att släppa in ett mål i 95:e minuten och vi kan förstå det. Jag tycker det är normalt att känslor ibland kommer upp, avslutar Hummels.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus