Fotbolltransfers.com - Hatstorm mot Jimmy Durmaz: "Jag står här stolt"
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Hatstorm mot Jimmy Durmaz: "Jag står här stolt"

Publicerad: 2018-06-24 00:23 VM 2018

Jimmy Durmaz har fått ta emot stor kritik på sociala medier då han orsakade frisparken som ledde till Tysklands segermål. Men mittfältaren skakar av sig det - och får stöd av lagkamraterna.

Med drygt en kvart kvar av matchen bytte Jimmy Durmaz av Viktor Claesson och hamnade i centrum i slutsekunderna.

Durmaz fällde Tysklands anfallare Timo Werner till vänster om det egna straffområdet. En frispark som sedan ledde till att Toni Kroos skruvade in 2-1 i 95:e minuten.

Efteråt vällde hatiska kommenterar på Durmaz Instagramkonto, många av rasistisk karaktär. Han försvaras dock av sina lagkamrater.

– Idiotiskt att han får hat för det. Han går ut och springer och kämpar och gör sitt bästa. Sen är det oturligt att det blir en frispark. Det är också en jävla prestation som måste göras när han väl får frisparken och att sätta den i den masken. Att lägga det på Jimmy, det tycker jag är helt idiotiskt, säger John Guidetti i den mixade zonen efter matchen.

– Det är tråkigt. Det är otroligt små detaljer som avgör om det ska hända eller inte, om det ska bli frispark eller inte. Om han ska ta den brytningen eller inte, så det ska han definitivt inte få, han ska inte få någonting överhuvudtaget. Han tar ett beslut att försöka vinna bollen och ibland så vinner man, och ibland inte. Så han ska inte få någon skit för det. Det är bara jäkligt oturligt att det blir mål på den frisparken, säger Gustav Svensson.

Jimmy Durmaz själv bemöter hatstormen på sociala medier.

– Jag har alltid hat. De får fortsätta hata. Har man haft det hela livet är det ingen fara. Det är inget jag bryr mig om. Jag står här stolt och representerar mitt land. Just nu är man bara irriterad, det är bara att fortsätta köra som alltid, säger han i mixade zonen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus