Fotbolltransfers.com - Sverige straffat i slutsekunderna: "Det gör ont - men vi ska slå Mexiko"
Foto: Pilar Olivares/Bildbyrån

Sverige straffat i slutsekunderna: "Det gör ont - men vi ska slå Mexiko"

Publicerad: 2018-06-23 23:48 VM 2018

Sverige fick en rejäl käftsmäll på tilläggstid. Tyskland vann med 2-1. Men Emil Forsberg tar med sig det positiva och är inställd på seger mot Mexiko.

Lördagskvällen fick ett snöpligt slut. Toni Kroos, mittfältsgeneralen från Real Madrid, skruvade in 2-1 i slutsekunderna. Matchminut 95. Tyskland avslutade matchen med tio spelare, men lyckades bärga samtliga tre poäng.

– Ja, vad ska man säga. Det gör väldigt, väldigt ont. Jag tycker att vi gör en jättebra match defensivt, vi sliter och springer för varandra. Vi gör allt vi kan, men det räcker tyvärr inte och det gör ont, säger Emil Forsberg till Fotbolltransfers.com efter matchen.

Det var en match som spelmässigt dominerades av Tyskland, som hade hela 72 procents bollinnehav. Men det fanns gott om lägen för Sverige.

– Det var en väntad matchbild. Vi visste att vi skulle ha mindre boll och att vi skulle få springa mycket. Det tror jag inte någon inte var med på, utan jag tycker vi gör det bra. Vi står upp bra, vi gör en typisk Sverigematch på det sättet att vi står kompakta, vi gör det bra, vi rensar mycket och vi kommer till bra kontringslägen. Vi har bra lägen att göra mål. Jag tycker att vi spelar bättre än vi gjort tidigare, så det får vi ta med oss, säger Forsberg.

Det var dock små marginaler som avgjorde matchen. Kort innan Kroos segermål kunde Sverige lika gärna ha punkterat matchen. John Guidetti kom loss till höger i straffområdet, men missade att Forsberg stod helt fri snett bakåt.

– Precis, det fanns lägen, vi hade bra lägen i första halvlek också där vi kunnat göra något mål, så det får vi ta med oss. Jag tycker vi spelar oss ur situationer bra och kommer till bra lägen. Vi måste bara vara lite mer distinkta, säger Forsberg.

Sverige hade 1-0 i paus efter att Ola Toivonen snyggt lobbat in bollen i matchminut 32. Men redan i 14:e minuten kom Marcus Berg fri mot Manuel Neuer och hakades upp av Jerome Boateng. Men domaren valde att inte blåsa straff.

– De säger att det är straff, då ska det vara straff. Jag har inte sett situationen, så jag kan inte uttala mig mer än så. Men jag har fått höra att det är straff, det är konstigt att VAR inte går in och säger att det är straff, säger Forsberg till Fotbolltransfers.com.

Jerome Boateng visades ut till slut, mittbacken fick sitt andra gula kort i 82:a minuten. Det räckte alltså inte för Sverige - som nu får slicka sina sår och ta nya tag mot Mexiko. En seger, oavsett resultat, räcker.

– Mentalt sett, det är klart att det gör ont i dag. Vi får deppa i dag, men i morgon är det bara att ladda batterierna och sedan ska vi ta mig fan slå Mexiko. Det är så det får gå till. Det är korta dagar nu, desto bättre, då hinner vi fokusera på Mexiko så snabbt som möjligt, avslutar Emil Forsberg.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus