Fotbolltransfers.com - Janne Andersson: "Den tyngsta avslutningen på en match i min karriär"
Foto: Hannah Mckay/Bildbyrån

Janne Andersson: "Den tyngsta avslutningen på en match i min karriär"

Publicerad: 2018-06-23 23:43 VM 2018

Sverige var på väg mot en poäng mot Tyskland men ett frisparksmål i den 95:e minuten förändrade allt. Förbundskaptenen Janne Andersson var besviken på resultatet - och rasande på den tyska bänken.

Fotbolltransfers.com var på plats i Sochi ikväll när Tyskland besegrade Sverige med 2-1. Ola Toivonen gav Sverige ledningen i den 32:a minuten men tyskarna kvitterade tidigt i den andra halvleken, redan i den 48:e minuten, och matchen såg ut att sluta oavgjort. Men i den 95:e matchminuten skruvade Toni Kroos in 2-1 till Tyskland.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson berättade om sina tankar om matchen på presskonferensen efteråt.

– Jag tycker att vi genomför matchen på ett väldigt bra sätt. Vi måste spela på det sättet vi gör, det är så vi spelat tidigare mot väldigt starka nationer och gör ett väldigt fint mål. Nu ska jag inte skylla på någonting men vi har även ett läge där dem som sett tv-bilderna säger att det är straff på Marcus Berg och ett friläge. Det är kanske det vi behöver ha med oss för att klara ett sånt lag som Tyskland, så där tycker jag att vi har marginalerna emot oss men totalt sett en väldigt bra första halvlek, säger han och fortsätter:

– Sen kommer deras kvittering väldigt tidigt och då blir det en jobbig andra halvlek på det sättet men de bästa chanserna dem har, vid två av dem stod linjedomaren med flaggan i handen och vinkade offside så det var inte många bra lägen dem skapade. Totalt sett genomför vi matchen väl och det känns onödigt att vi inte får med oss en pinne i alla fall men jag kan inte klandra någon taktiskt. Det är förmodligen den tyngsta avslutningen på en match i min karriär, att vi inte får med oss ett kryss.

Efter matchen uppstod ett bråk mellan den svenska och tyska bänken.

– Det var några tyska ledare som firade segern genom att springa mot oss och håna oss med gester vilket jag inte tycker man gör. Det är respektlöst vilket gjorde mig jäkligt förbannad i klartext. Det var många på vår bänk som reagerade. Vi fajtas i 95 minuter och vid slutsignalen tar vi varandra i handen och går därifrån och då beter man sinte på det sättet, så därför blev jag förbannad.

En match återstår och för att kunna nå åttondelsfinalen krävs nu en vinst mot Mexiko.

- Det är fascinerade för det lever ju verkligen in i nästa match, så vi får slicka såren och komma igen. Vi har en jättechans att gå vidare från den här gruppen fortfarande. Sen gäller det att städa undan den här matchen och det är vi bra på, vi kommer att komma igen och så ska vi kunna göra en bra match på onsdag igen och då har vi alla möjligheter att gå vidare.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Spelarprofiler

Kommentarer skapas med Disqus