Fotbolltransfers.com - Beijmo blir dyraste backen: "Det känns väldigt bra"
Foto: Bildbyrån

Beijmo blir dyraste backen: "Det känns väldigt bra"

Publicerad: 2018-06-13 16:44 Allsvenskan

Felix Beijmo lämnar Djurgården för spel i Bundesliga. Ett korrekt steg för det stora målet att bli en världsstjärna.

I går blev det klart att Djurgårdens IF säljer högerbacken Felix Beijmo, 20, till tyska Werder Bremen.

Det rapporteras att prislappen landar på 30 miljoner kronor, vilket gör honom till den dyraste backförsäljningen i Allsvenskan. Det tycker han själv är rimligt.

– Helt rätt. Det känns väldigt bra, säger Beijmo till Sportbladet.

Beijmo har tidigare uttryckt att hans stora mål är att bli världens bästa back. En flytt till Bundesliga anser han är ett steg i rätt riktning.

– Ja, absolut. Det är ett steg mot det målet. Det är mitt första kontrakt i Europa och jag tycker det är ett väldigt bra steg att gå till Bundesliga. Werder Bremen är en väldigt fin klubb med väldigt bra meriter. Många storspelare har varit där och många har tagit klivet vidare till ännu större klubbar så det här känns som ett väldigt bra steg i min karriär, säger han till Sportbladet.

I Bremen blir 20-åringen lagkamrat med svenske vänsterbacken Ludwig Augustinsson.

– Vi har pratat några gånger och han har gett ett bra intryck. Han är väldigt positiv till klubben, tränaren och hela teamet. Det är en tuff konkurrenssituation men han har sagt att det absolut finns möjligheter för mig att spela, säger Beijmo till Sportbladet och tycker det är skönt med en Stockholmskille i laget:

– Ja, verkligen. Det känns jättebra. Det är ju inte säkert att han (Augustinsson) stannar men förhoppningsvis så gör han det och i så fall kan jag gå lite bakom hans rygg i början.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus