Fotbolltransfers.com - Några röster om Rösler - Malmö tipsades av Hareide
Foto: Emil Langvad/Bildbyrån

Några röster om Rösler - Malmö tipsades av Hareide

Publicerad: 2018-06-12 15:08 Allsvenskan

Malmö FF har gjort klart med Uwe Rösler, efter tips från Åge Hareide. Valet hyllas av Alexander Axén och Rasmus Bengtsson.

Niclas Carlnén, vd i Malmö FF, medger att Danmarks förbundskapten Åge Hareide tipsade om Uwe Rösler, även om klubben redan hade koll på tysken.

– Vill man förenkla det, så ja. Vi har haft väldigt många intressenter och aktuella namn. Det har varit strax under tio personer vi har haft samtal och intervjuer med. Till slut blev det den här förträfflige personen. Det absolut starkaste kortet sitter här, säger han enligt Fotbollskanalen.

MFF kollade även med ytterligare fem-sex referenser, klubbar och kollegor i Norge och England. Men Carlnén vill inte säga vilka personer det rör sig om.

MFF:s vd ser vissa likheter mellan Rösler och just Hareide.

– Åge hade otroliga framgångar här och är unik i sin person – Uwe är inte en kopia av Åge på det sättet, men tydligheten har de gemensamt i alla fall. Uwe har andra egenskaper som vi tror kommer vara viktiga både nu och framöver, säger Carlnén till Kvällsposten och förklarar vilka egenskaper som lockade:

– Dels hans erfarenheter från skandinavisk och engelsk fotboll i kombination med hans tyska bakgrund, dels hans personliga egenskaper. Det var de sistnämnda som till slut avgjorde varför vi valde honom. 

MFF:s mittback Rasmus Bengtsson är nöjd med valet av Rösler.

– Det är inget namn som har cirkulerat i tidningarna, men jag tror att klubbledningen har koll på vad de plockar in och att han kommer att passa in bra här. De senaste två tränarna har vunnit guld och jag hoppas att Uwe gör detsamma, säger han till SVT Sport.

Högerbacken Eric Larsson ser fram emot att jobba ihop med 49-åringen.

– Jag har inte satt mig in i det där, men kul att det har blivit klart nu och det ska bli spännande att se. Jag har bara sagt hej till honom i dag och vet inte så mycket om honom, säger Larsson till SVT Sport.

Den ex-allsvenske tränaren Alexander Axén har följt Rösler under en längre tid. Han tror på MFF:s val.

– Han kommer att sätta sin prägel direkt på laget, säger Axén till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Han är otroligt skarp, passionerad, detaljerad och han var hänsynslös i början.

Röslers kontrakt med MFF sträcker sig över säsongen 2020.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus