Fotbolltransfers.com - Albin Ekdal om buropen: "Man kanske inte ska göra så"
Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Albin Ekdal om buropen: "Man kanske inte ska göra så"

Publicerad: 2018-06-02 22:49 Övriga Sverige

Det blev en tilltäppt tillställning på Friends Arena i landskampen mellan Sverige och Danmark. Mittfältaren Albin Ekdal ger sin syn på matchen.

På lördagen tog Sverige emot Danmark på Friends Arena i den första av två träningsmatcher inför VM-slutspelet i Ryssland.

Matchen, som slutade 0-0, präglades av två försiktiga landslag.

– Danskarna gjorde det bra, pressade oss högt, det var små ytor och vi hade inte tillräckligt bra rörelse. Vi kom inte ur deras press tillräckligt bra. Det var en klassisk försiktig träningsmatch inför ett mästerskap, säger Albin Ekdal i den mixade zonen efter matchen och fortsätter:

– Man ska inte dra för stora växlar. Vi satte defensiven och kom ut helskinnade, och alla vet att vi kan bättre. Jag tror att alla är medvetna om att vi kan bättre.

Den svenska publiken var märkbart missnöjd med landslagets insats. Efter slutsignalen möttes spelarna av burop.

– Om de bara refererar till matchen så är det väl fine, men nu är det VM om två veckor. Man kanske inte ska bua ut ett lag som ska spela det största man kan som fotbollsspelare om två veckor, säger han.

– Matchen var kanske ett sömnpiller, men samtidigt har vi slagit ut Italien och gjort det bra mot andra nationer. Det ska man också komma ihåg, fortsätter Ekdal.

Nästa lördag väntar ytterligare en träningslandskamp. Då är det Peru som står för motståndet.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda