Fotbolltransfers.com - Andrés Iniestas avsked: "Har varit 22 underbara år"
Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Andrés Iniestas avsked: "Har varit 22 underbara år"

Publicerad: 2018-05-21 00:01 Spanien

Barcelona avslutade säsongen med en seger i Andrés Iniestas sista match för klubben. Nu väntar nya utmaningar.

På söndagen besegrades Real Sociedad med 1-0 på Camp Nou. Men det var inte laget, utan Andrés Iniesta, 33, som var i fokus.

Den spanske landslagsmittfältaren spelade sin sista match för Barcelona och hyllades stort av hemmafansen.

– I dag är en svår dag, men det har varit 22 underbara år. Det har varit en stolthet och ett nöje att försvara och representera det här klubbmärket, som för mig är det bästa i världen, sa Iniesta i sitt tacktal efter matchen och fortsätter:

– Tack till alla mina lagkamrater, varenda en. Jag kommer sakna er alla så mycket. Och tack till fansen, för all er kärlek, allt ni fått mig att känna sedan jag kom hit som en pojke, jag lämnar som en man. Jag kommer att ha er i hjärtat för evigt. Att avsluta den här veckan har lämnat mig mållös. Visca Barça, visca Katalonien och visca Fuentealbilla (hemstaden).

Barcelonas tränare Ernesto Valverde passar på att återigen hylla sin kapten.

– Vi ville vinna, men i dag var Andrés dag och publiken gjorde den speciell. Jag ville förändra saker i slutet av matchen, att sammanfalla med Leo på planen. Det var det rätta ögonblicket. Dessa typer av spelare kommer det att pratas om långt in i framtiden. De går inte att upprepa, historiska spelare som alla kommer minnas, säger han till Barça TV.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus