Fotbolltransfers.com - Peter Gwargis jagas av europeiska storklubbar
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Peter Gwargis jagas av europeiska storklubbar

Publicerad: 2018-05-20 22:23 Superettan

Jönköpings Södras jättetalang Peter Gwargis, 17, är glödhet på marknaden efter sin succéstart på säsongen. Klubbar i England, Portugal, Frankrike och Italien visar intresse, kan Fotbolltransfers.com avslöja.

Redan i slutet på 2016 var Peter Gwargis aktuell för utländska klubbar som Arsenal och Feyenoord. 

Men det var först inför den här säsongen han lämnade Husqvarna FF. Istället för att bli ungdomsproffs tog han steget till Jönköpings Södra.

17-åringen har snabbt tagit en ordinarie plats i J-Södra och har avgjort de två av de tre senaste matcherna. Totalt har Gwargis gjort tre mål och en assist på sju matcher i Superettan.

Nu kan Fotbolltransfers.com berätta att storklubbar från England och Portugal visar intresse för den offensiva mittfältaren. Men det finns även intresse från klubbar i Frankrike och Italien.

– Peters framfart senaste veckorna har gett ett eko i Europa. Många utländska klubbar har hört av sig till mig och min kollega (Walid Faour), bland annat från England, Portugal, Italien och Frankrike. I vissa fall handlar det om väldigt stora klubbar, säger agenten Christian Shamoun till Fotbolltransfers.com.

Har inte allsvenska klubbar knackat på dörren?

– Innan flytten till J-Södra fanns det intresse från Allsvenskan, men då prioriterade vi speltid med tanke på Peters ålder. J-Södra visade genuint förtroende redan från början och att han fick vara kvar i sin hemstad spelade också en viss roll i valet av klubb. Och nu tror jag att de allsvenska klubbarna inser att prislappen skenat iväg ordentligt, i synnerhet då intresset från utlandet är så stort. Så just nu har allsvenska klubbar inte hört av sig.

Gwargis sitter på ett kontrakt över säsongen 2020. Och P18-landslagsspelaren har inte bråttom att ta nästa steg.

– Just nu trivs Peter väldigt bra i J-Södra, han får mycket speltid och Christer Persson (huvudtränare i J-Södra) tror hårt på honom vilket är viktigt för hans utveckling. Det gäller att han håller fötterna på jorden, fortsätter spela sitt spel och leverera på planen. Det är hans enda fokus just nu, säger Shamoun till Fotbolltransfers.com.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus