Fotbolltransfers.com - Mourinho om Nilsson Lindelöf: "Inte gjort mig besviken - tvärtom"
Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Mourinho om Nilsson Lindelöf: "Inte gjort mig besviken - tvärtom"

Publicerad: 2018-05-18 10:13 Utlandsproffs

Manchester Uniteds manager José Mourinho medger att han känt att Victor Nilsson Lindelöf inte riktigt varit redo, men är ändå nöjd med hans debutsäsong.

Den svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf, 23, lämnade Benfica för Manchester United inför den gångna säsongen.

Nilsson Lindelöf har hoppat in och ut ur laget under sin debutsäsong. Nu uttalar sig José Mourinho om svensken, som menar att han levt upp till förväntningarna.

– Det har han. En av de bästa utländska spelare som kommit till England de senaste 15 åren var Ricardo Carvalho (Chelsea), och han hade det tufft den första säsongen. Mittbackarna i de stora portugisiska klubbarna är vana att dominera, de är inte särskilt vana vid kraftfullt motstånd, och det fysiska spelet i eget straffområde är nästan lika med noll, säger han till Record enligt Fotbollskanalen och fortsätter: 

– Det är ovant för de stora portugisiska lagen att behöva försvara sig med låg linje, att bli attackerade med inlägg. Jag visste hur det skulle bli för Victor. Men jag visste också att han är mycket bättre än andra på att bygga spelet, i passningskvalitet. Jag har försökt ge honom tillfällen att utvecklas, samtidigt som jag plockat bort honom från situationer han ännu inte var redo för. Han är ung, han har inte gjort mig besviken, snarare tvärtom.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus