Fotbolltransfers.com - Officiellt: Gianluigi Buffon lämnar Juventus
Foto: Susana Vera/Bildbyrån

Officiellt: Gianluigi Buffon lämnar Juventus

Publicerad: 2018-05-17 11:42 Italien

Målvaktsveteranen Gianluigi Buffon, 40, bekräftar att helgens match blir hans sista i Juventus-tröjan.

Gianluigi Buffon och Juventus håller just nu en presskonferens. Målvakten bekräftar att han i helgen gör sin sista match för klubben. Det blev totalt 17 år i Juve.

– Ett stort tack till presidenten för hans vänliga ord. Det är en väldigt känslosam dag för mig och jag är här i slutet av en enastående och underbar resa, delad med personer som verkligen brytt sig om mig. På grund av det har jag alltid försökt göra mitt bästa, säger Buffon på presskonferensen.

– På lördag spelar jag min sista match för Juventus och att avsluta den här resan med två titlar och med presidenten och hela Bianconeri-världen vid min sida kommer vara väldigt speciellt, fortsätter 40-åringen.

Buffon betonar att det ännu inte är bestämt om han ska lägga av eller inte.

– Fram till för 15 dagar sedan var det säkert och välkänt att jag skulle sluta spela. Nu har jag mottagit en del erbjudanden och spännande utmaningar, både på och utanför planen. Det viktigaste för att stanna på planen var att (presidenten Andrea) Agnelli föreslog det för mig, säger Buffon.

– De närmaste tre dagarna, efter reflektion, kommer jag ta ett definitivt beslut. Jag kommer försöka följa det min själ och natur säger mig, fortsätter han.

Buffon har bland annat kopplats ihop med Liverpool och Boca Juniors.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus