Fotbolltransfers.com - Officiellt: Jakob Johansson lämnar AEK Aten
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Jakob Johansson lämnar AEK Aten

Publicerad: 2018-05-16 18:23 Utlandsproffs

Den skadade svenske landslagsmittfältaren Jakob Johansson har bestämt sig för att inte förlänga med AEK Aten.

Jakob Johansson, 27, sköt Sverige till VM med sitt mål mot Italien på Friends. Sedan dess har mittfältaren skadat knät och missar sommarens mästerskap.

Nu bekräftar Johansson för Sportbladet att han inte förlänger sitt kontrakt och därmed lämnar AEK Aten, som i år blev grekiska mästare.

– Ja, jag kan bekräfta det. Det blir ingen förlängning. Jag och familjen har haft en väldigt bra tid, 3,5 år, här, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Jag har fått vara med om AEK:s klättring och klubben har tagit mig långt – jag fick chansen i landslaget. Jag har utvecklats här, men var sak har sin tid. Både jag och familjen tycker det blir spännande att testa på något annat.

I dagsläget har Johansson inte klart med en ny klubb.

– Jag vet att det finns intresse, men var det landar vet man aldrig förrän något är 100-procentigt klart, säger han till Sportbladet.

En comeback i IFK Göteborg är inte aktuellt just nu.

– Det finns inte mycket som talar för det, tyvärr. Jag tror jag kan komma i form och spela utomlands ett antal år till, förhoppningsvis. Det gäller att ta den chansen medan det går. Man vet aldrig hur många år man har möjlighet att stanna utomlands, säger 27-åringen till Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus