Fotbolltransfers.com - Örgryte om Diego Montiel: "Det vore konstigt om det inte finns intresse"
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Örgryte om Diego Montiel: "Det vore konstigt om det inte finns intresse"

Publicerad: 2018-05-05 12:30 Superettan

Diego Montiel har inlett säsongen strålande. Örgryte IS räknar med att större klubbar tittar på mittfältaren.

Örgryte IS värvade mittfältaren Diego Montiel, 23, inför den här säsongen. Han har hittills gjort åtta poäng (fyra mål och fyra assist) på fem matcher i Superettan.

– Diego har varit starkt bidragande till vår fina start. Det är klart att vi är oerhört nöjda med hans prestation, precis som med många andras, säger Örgrytes klubbchef Niklas Allbäck till GP.

ÖIS är medvetna om att Montiels succé lett till intresse från annat håll.

– Det är klart att man hör att det surras. Jag tror att alla spelare som gör bra ifrån sig i superettan blir aktuella för klubbar högre upp. Diego är en av spelarna som har presterat extremt bra. Det vore konstigt om det inte finns intresse från klubbar högre upp i hierarkin, säger Niklas Allbäck till GP.

Allbäck betonar dock att ingen allsvensk klubb ännu visat konkret intresse för Montiel, som har kontrakt över 2018 med option på ytterligare ett år.

GP skriver dock att optionen enbart träder i kraft om båda parter är överens om det. Det innebär att Montiel kan bryta sig loss efter säsongen.

– Vi önskade skriva två år med samtliga spelare vi värvade där, just med tanke på att vi inte ser det här som ett ettårsprojekt. Vi ser det över lång sikt. Men just i den här situationen blev det 1+1 och det bedömde vi inte som dåligt. Vi var intresserade av att få hit Diego, vi fick hit honom och han har lyckats fantastiskt bra, säger Allbäck till GP.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus