Fotbolltransfers.com - Nahir Besara hyllas: "Märkligt att han inte nämns i VM-snacket"
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Nahir Besara hyllas: "Märkligt att han inte nämns i VM-snacket"

Publicerad: 2018-04-25 15:46 Allsvenskan

Örebros mittfältare Nordin Gerzic anser att lagkamraten Nahir Besara är så pass dominant att han ska vara aktuell för VM.

Nahir Besara, 27, gjorde tio mål och sju assist i Allsvenskan förra säsongen. Och han har inlett nya säsongen lika bra.

I dagarna twittrade Nordin Gerzic, lagkamrat i Örebro SK, att Besara bör nämnas i VM-snacket. Nu utvecklar han sin hyllning för Nerikes Allehanda.

– Med tanke på alla som nämns som outsiders för att vara med i landslaget inför VM, så tycker jag definitivt att det borde snackas om Nahir Besara också. Han är i bra ålder, har inlett den här säsongen fantastiskt och gjorde jättemycket poäng i fjol. Folk har gjort poäng i några matcher nu som inte gjorde något alls förra året, och plötsligt ska de in i VM-truppen. Jag tycker att det är märkligt att de inte nämner hans namn, säger Gerzic till NA.

Gerzic utesluter inte att orsaken kan vara att Besara spelar i ÖSK och inte i en större klubb.

– Det är mycket möjligt att det är så. Och jag är så trött på att en del spelare, en del lag, blir undervärderade. Om du spelar i AIK, Djurgården eller Hammarby så är du plötsligt 50 procent bättre än om du spelar i Örebro. Fast du överhuvudtaget inte är bättre alls. Jag tycker att det är orättvist, och jag hatar orättvisor. Fotboll ska vara rättvist, säger han till NA.

På frågan hur Besaras fina prestationer hänger ihop med lagets, svarar Gerzic:

– Nahir växte till något helt annat under hösten, hittade ett annat mentalt läge som utvecklade honom som spelare. Och efter en stark höst så kommer han in i den här säsongen med samma självförtroende. Och det har flutit på. Även om jag inte tycker att vi som lag spelat sådär jättebra. Det finns mer att kräma ut. Men vi har fått med oss resultaten, vi är stabila bakåt, och så har vi haft Nahir som gör poäng.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus