Fotbolltransfers.com - Andrés Iniesta: "Då meddelar jag mitt beslut"
Foto: Bildbyrån

Andrés Iniesta: "Då meddelar jag mitt beslut"

Publicerad: 2018-04-22 01:23 Spanien

Andrés Iniesta, 33, var i tårar när han vann Copa del Rey med sitt Barcelona på lördagskvällen. Det mesta tyder på att han lämnar.

Den kinesiska tv-kanalen PPTV rapporterade på fredagen att Andrés Iniesta är klar för Chongqing Dangdai Lifan och att det kommer bekräftas i nästa vecka.

Barcelona krossade Sevilla med 5-0 i Copa del Rey-finalen på lördagen och Iniesta gjorde ett av målen och firade extra mycket. Efter matchen var lagkaptenen i tårar, vilket förstärker spekulerationerna om en flytt.

– Den här veckan (som kommer) kommer jag gå ut med mitt beslut, jag tror det är tydligt, men vad vi är glada för är det som hände i dag. Jag ville verkligen att i dag skulle gå bra och det gjorde det från första minut, säger Iniesta efter matchen enligt Marca.

– Det var en fantastisk kväll på alla vis, kollektivt och personligen. Det är en titel som vi ville vinna och vi kommer försöka göra detsamma med ligan, fortsätter 33-åringen.

Iniestas pappa kommenterar också framtiden.

– Han kommer att ta ett svårt beslut. Om han väljer att lämna då måste man respektera det, säger Jose Antonio Iniesta till Cadena Ser.

– Jag tycker att det är en bra tid för honom att ta ett sådant tufft steg och han ämnar att gå ut med sitt beslut nästa vecka, fortsätter han.

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu medger att Iniesta har anbud från annat håll.

– Jag vet att Iniesta har ett bud, men Barça är klubben i hans hjärta och han har ett livstidskontrakt. Vi har den bäste i världen i Messi, men Iniesta markerar en tid i fotbollens och Barças historia, säger han till Mundo Deportivo.

Slutligen verkar La Liga ha bekräftat att Iniesta lämnar Barcelona genom att avtacka honom på sociala medier.

 

Ett inlägg delat av LaLiga (@laliga)

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus