Fotbolltransfers.com - Ferguson, Mourinho, Ljungberg och Özil om Wengers beslut
Foto: Bildbyrån

Ferguson, Mourinho, Ljungberg och Özil om Wengers beslut

Publicerad: 2018-04-21 00:12 England

Hyllningarna till Arsene Wenger fortsätter. Sir Alex Ferguson är en av profilerna som uttalar sig.

Sir Alex Ferguson och Arsene Wenger var under en lång tid rivaler. Manchester United-ikonen passar nu på att berömma Arsenals avgående manager.

– Jag är verkligen glad för Arsene Wenger. Jag har stort respekt för honom och för jobbet han gjort i Arsenal. Det är ett fantastiskt testamente för hans talang, professionalism och beslutsamhet att han har kunnat ägna 22 år av sitt liv till ett jobb som han älskar. I en era där fotbollstränare ibland bara varar en eller två säsonger visar det vilken prestation det är att tjäna en sådan lång tid i en klubb av Arsenals storlek, säger Ferguson till Uniteds officiella hemsida.

– Jag är glad över att han meddelade sin sorti i det här skedet av säsongen, då han nu kan få det avsked han verkligen förtjänar. Han är, utan tvekan, en av de största Premier League-tränarna och jag är stolt över att ha varit en rival, en kollega och en vän till en sådan fantastisk man, fortsätter han.

Manchester Uniteds nuvarande manager José Mourinho uttalar sig också om Wenger.

– Jag önskar alltid mina motståndare det bästa, så om han är nöjd med beslutet han tar och ser fram emot nästa kapitel i sin karriär och sitt liv är jag verkligen glad för honom, säger han enligt Goal.com och fortsätter:

– Om han är ledsen, är jag ledsen. Jag är rätt säker på att vi som klubb och speciellt då Mr Wenger och Arsenal i många, många år var den största rivalen under Sir Alexs era, jag är rätt säker på att vi som klubb kommer visa Mr Wenger respekten han förtjänar.

Arsenals tyske landslagsman Mesut Özil berättar att Wenger fick honom att skriva på för Arsenal.

– Han är huvudorsaken till att jag kom hit, han övertygade mig och jag är stolt över att ha spelat under honom. Alla har stor respekt för honom. Han har vunnit många titlar, utvecklad en del bra spelare och har alltid spelat strålande fotboll, så som spelare vet du att om du kommer hit så kommer du utvecklas och spela den stilen, säger han till Sky Sports.

– Han är en ärlig kille, en väldigt respektfull kille, han har en bra personlighet, och alla vill spela under honom, fortsätter Özil.

Slutligen hyllas Wenger av tidigare svenske stjärnan Fredrik Ljungberg.

"En sann gentleman av sporten både på och utanför planen. Arsene du var mer än en manager för mig, nästan en andra pappa. Att flytta till London på egen hand, du lärde mig så mycket. Sättet du vill spela fotboll kommer alltid att kommas ihåg som legendariskt", skriver han på Instagram.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus