Fotbolltransfers.com - Sirius om Wicks: "Vi kommer inte att kasta ut honom på gatan"
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Sirius om Wicks: "Vi kommer inte att kasta ut honom på gatan"

Publicerad: 2018-04-20 23:35 Allsvenskan

Josh Wicks har testats positivt för kokain vid en dopningskontroll och har stängts av. Sirius player manager uttalar sig nu om målvakten.

IK Sirius bekräftade under gårdagen att målvakten Josh Wicks, 34, stängts av med omedelbar verkan. Detta efter att han åkt fast i dopningskontroll.

Klubbens player manager Claudio Leal kommenterar nu situationen för SVT Sport.

– Joshua mår skit rent ut sagt. Han mår inte bra. Han är väldigt ångerfull och väldigt, väldigt ledsen. Jag hade kontakt med honom direkt efter matchen och ett par timmar efter matchen. Vi pratade mycket om livet, om människan Wicks. Han har fått kämpa under hela sitt liv och nu är han nere för räkning. Jag sa att han måste fajtas nu, att han måste upp igen, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Han kallar oss sin familj. Han känner att det enda positiva i hans liv har varit fotbollen... har varit handskarna, och nu är det borta. Det är så han uttrycker sig. Och då är han väldigt ångerfull, det är mycket känslor involverat i det här. Joshua känner att han har svikit vår familj. Framförallt sina närmaste vänner, det är laget. Det är så han uttrycker sig och känner. Han är frustrerad och väldigt ledsen.

Sirius ordförande Ove Sjöblom berättade redan i går att Wicks kontrakt på sikt kommer brytas. Men i dagsläget tillhör han fortfarande klubben.

– Vi som förening kommer inte att kasta ut honom på gatan. Vi tänker ta vårt ansvar som arbetsgivare och vi kommer att vara ett stöd för honom. Men jag som representant för klubben kan inte lägga mig i vad han gör nu. Det är han som måste bestämma hur han vill gå vidare med det här, säger Leal till SVT Sport.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com