Fotbolltransfers.com - Kandidaterna som kan ersätta Arsene Wenger
Foto: Tony O´Brien/Bildbyrån

Kandidaterna som kan ersätta Arsene Wenger

Publicerad: 2018-04-20 15:03 England

Arsene Wenger lämnar Arsenal efter säsongen. Och det finns gott om tränare som kan ersätta honom.

The Independent skriver att Arsenal redan varit i kontakt med Luis Enrique om att ersätta Arsene Wenger i sommar.

Arsenals nye sportchef Raul Sanllehi känner Enrique mycket väl sedan den gemensamma tiden i Barcelona, vilket skulle förenkla anpassningen vid en eventuell ankomst.

Tidningen skriver dock att Enrique skämt en del direktörer i Arsenal då han kräver samma lön som Wenger har.

New York Citys tränare Patrick Vieira och Manchester Citys assisterande tränare Mikel Arteta är två alternativ till Enrique.

Arsenals nye chefsscout Sven Mislintat i sin tur föredrar att rekrytera från Bundesliga och har Domenico Tedesco (Schalke 04) och Julian Nagelsmann (Hoffenheim) i åtanke, skriver The Independent.

Andra engelska medier rapporterar att tränare som Thomas Tuchel, Carlo Ancelotti, Rafael Benitez (Newcastle), Brendan Rodgers (Celtic), Massimiliano Allegri (Juventus), Joachim Löw (Tyskland) och Leonardo Jardim (Monaco) också är på Arsenals radar.

Sky Sport-experten Guillem Balague hävdar att Luis Enrique är en het kandidat och att spanjoren är sugen på jobbet.

– Jag säger vad Arsenal behöver, det är Luis Enrique. Skulle han vilja ha jobbet? Han skulle absolut älska det. Varför? För efter ett sabbatsår är han redo att komma tillbaka, han har haft alla möjliga bud. PSG var absolut ett av dem, säger han till Sky.

– Han har även kontaktats från Italien, men jag tror inte att Arsenal inlett några förhandlingar än. Luis Enrique är tillgänglig, och han har varit det eftersom han vill ha rätt jobb, fortsätter han.

Celtic berättar samtidigt att de inte ränker hindra Brendan Rodgers om Arsenal knackar på dörren.

– Jag är glad att han är favoriten. Han är en enastående person. Vi vill inte att han lämnar men vi kommer inte tvinga honom att stanna. Förhoppningsvis kommer hans kärlek för klubben och staben här få honom att vilja stanna i klubben, säger majoritetsägaren Dermot Desmond till Sky.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus