Fotbolltransfers.com - Wenger hyllas stort: "Byggde det bästa laget jag någonsin mött"
Foto: Bildbyrån

Wenger hyllas stort: "Byggde det bästa laget jag någonsin mött"

Publicerad: 2018-04-20 12:50 England

Arsene Wenger har meddelat att han lämnar Arsenal efter säsongen. Nu hyllas fransmannen på olika håll.

Arsenal bekräftar i dag på sin officiella hemsida att Arsene Wenger, 68, lämnar sitt uppdrag i sommar efter 22 år som manager.

Fransmannen har överraskat engelsk fotboll med sitt beslut och hyllas från alla håll och kanter.

"Tack för allt Arsène Wenger. Flytta på dig Herbert, Arsene Wenger är den bäste Arsenalmanagern någonsin", skriver Arsenals tidigare lagkaptenen Tony Adams på Instagram.

Manchester Uniteds tidigare kapten Gary Neville berömmer också Wenger.

"Wenger byggde det bästa laget jag någonsin mött i engelsk fotboll. Laget 1998 var helt fantastiskt. Den finaste komplimangen jag kan ge honom är att hans fotboll tvingade oss att ändra vårt sätt att spela när vi mötte dem. Han förtjänar det värdigaste av avsked", skriver han på Twitter.

Nigel Winterburn var med och vann Premier League med Arsenal säsongen 1997/1998.

– Jag blev kär i fotbollen igen när Wenger kom. Han gav oss friheten att spela, säger han till Sky Sports.

Även Liverpools manager Jürgen Klopp uttalar sig.

– Jag blev överraskad, men det är hans beslut och vi måste respektera det. Han var och är fortfarande en trendsättare inom fotbollen. Han har haft en fantastisk karriär, en enastående personlighet och varit väldigt framgångsrik. Det kommer att bli annorlunda utan honom, säger han.

Paul Merson, tidigare Arsenal-spelaren, tycker att Wenger ska hyllas på ett speciellt vis.

– De borde dumpa Emirates (som arenanamn) - det behöver inte pengarna - och döpa om till Arsene Wenger Stadium, säger han till Sky Sports och fortsätter:

– Det är hans arena. Han byggde den. Han skapade den arenan. Även om de kallar den Emirates Arsene Wenger Stadium. Han förtjänar att vara med där.

Chelsea-mittfältaren Cesc Fabregas, som slog igenom under Wenger i Arsenal, skriver också ett par ord.

"Wow. Jag förväntade mig aldrig det men det visar mannens stora värdighet och klass. Jag kommer aldrig att glömma hans vägledning och stöd, hans handledning och mentorskap. Han trodde på mig från dag ett och jag är skyldig honom mycket, han var som en fadersfigur för mig som alltid pushade mig till att vara bäst. Arsene, du förtjänar all respekt och lycka i världen", skriver han på Instagram.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus