Fotbolltransfers.com - Sirius tänker bryta med Wicks - kan plocka in ersättare
Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Sirius tänker bryta med Wicks - kan plocka in ersättare

Publicerad: 2018-04-19 21:09 Allsvenskan

IK Sirius har stängt av Joshua Wicks då man hittat spår av kokain i hans blod efter en dopingkontroll. Hans avtal kommer att bryta och en ny målvakt kan värvas.

Det var efter allsvenska premiären som målvakten Joshua Wicks lämnade ett dopingtest. Det har visat sig vara positivt.

IK Sirius meddelade tidigare i dag att Wicks stängts av från all verksamhet. Nu berättar Sirius ordförande Ove Sjöblom till TV4 att amerikanens kontrakt kommer rivas.

– Han har inte fått det (sparken) ännu, men konsekvensen kommer att bli det framåt, säger han.

Målvakten har kontrakt över säsongen 2019.

– Han är anställd som fotbollsspelare, och får man inte komma till träningsanläggningen och spela matcher på vår matcharena så blir situationen ohållbar. Hur vi ska avveckla det kontraktet och på vilket sätt det ska ske, det får vi ta lite längre fram. "Josh" har också den personliga processen hos dopingkommissionen att hantera, och hur utfallet där blir slutligt vet vi inte. Men i dagsläget måste vi börja diskutera hans framtid med honom, säger Sjöblom till TV4.

Sirius tränare Kim Bergstrand förklarar samtidigt att det i dagsläget är oklart hur det blir med en ersättare.

– Vi har vetat om det här i knappt ett dygn och inte ens vetat vad det handlat om, så vi har inte kunnat göra någonting. Vi får se vad vi kan göra. De enda spelarna som vi kan ta in är spelare utan kontrakt, som har blivit över innan fönstret stängde. Vi har inte hunnit så långt i den processen ännu. Nu ska vi klara av det här och sedan får vi börja jobba framåt. Tills vidare har vi Gustav Nyberg och Karim (Fegrouch), samt juniormålvakten Oskar (Nilsson, målvakt i U19-laget), som vi får klara oss med, säger han till Fotbollskanalen.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com