Fotbolltransfers.com - Kaká: "Flytten till Real Madrid förstörde mig"
Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Kaká: "Flytten till Real Madrid förstörde mig"

Publicerad: 2018-04-18 15:35 Världen

Den tidigare världsstjärnan Kaká talar ut om flytten från Milan till Real Madrid - som han kom att ångra.

Den senaste spelaren som vann Ballon d'Or bortsett från Cristiano Ronaldo och Lionel Messi är Kaká. Brasilianaren fick det åtråvärda priset som världens bästa 2007.

Sommaren 2009 valde Kaká att lämna italienska Milan för spanska Real Madrid. Där fick han José Mourinho som tränare, och det blev inte riktigt som tänkt.

– 2009 accepterade jag budet från Real Madrid, men efter den flytten blev jag helt förstörd, för jag kunde inte upprepa det jag gjorde i Milan. Jag var helt vilse. I Italien älskade alla mig, men i Spanien ville alla bara att jag skulle lämna. Dessutom var José Mourinho en svår tränare för mig att jobba med. När jag trodde att han kanske skulle ge mig chansen blev det aldrig av, säger Kaká till UOL.

– Jag fick inte chansen av honom att bevisa min form. Jag tränade hårt, kämpade och bad så mycket, men utan att tränaren hade förtroende för mig insåg jag att jag inte kunde jobba med honom. Jag var så glad när jag lämnade Real Madrid och återvände till Milan, speciellt efter att Mourinho sagt att jag var en av de mest professionella spelarna han någonsin hade arbetat med, fortsätter playmakern.

Kaká har numera lagt skorna på hyllan. Efter sin andra sejour i Milan fortsatte karriären i MLS och Orlando City.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus