Fotbolltransfers.com - Östersunds ordförande Daniel Kindberg anhållen - misstänkt för grovt bedrägeri
Foto: Tobias Nykänen/Bildbyrån

Östersunds ordförande Daniel Kindberg anhållen - misstänkt för grovt bedrägeri

Publicerad: 2018-04-17 21:58 Allsvenskan

Den allsvenska klubben Östersunds FK bekräftar att ordföranden Daniel Kindberg anhållits.

Östersunds FK har sedan i somras charmat stora delar av den svenska fotbollspubliken med sina framgångar i Europa League.

Men nu skakas klubben av en ekohärva. ÖFK bekräftar på sin officiella hemsida att ordföranden Daniel Kindberg anhållits.

"Uppgifterna gör gällande att Daniel Kindberg på sannolika skäl är misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott", skriver klubben.

"Mer information har ingen i klubben för närvarande. Ekobrottsmyndighetens pressjour vill inte lämna några uppgifter", fortsätter ÖFK.

Tidigare under dagen gick Ekobrottsmyndigheten in på Östersundshems lokaler och beslagtog vd Daniel Kindbergs dator.

Östersunds-Posten skriver också att en nära affärskollega till Kindberg sedan tidigare sitter häktad för grovt bokföringsbrott och grovt bedrägeri. 

Den häktade mannen, alltså inte Kindberg, ska ha sponsrat ÖFK med flera miljoner kronor utan någon motprestation, vilket nu utreds.

"Det finns ett avtal mellan (företaget) och ÖFK som gäller under för den del av perioden som betalningarna till ÖFK skett. Av avtalet framgår att (företaget) inte får några direkta motprestationer som motsvarar betalningarna. Det finns inte heller ett sådant samband mellan (företaget) och ÖFKs verksamheter att betalningarna anses naturliga", skriver Skatteverket enligt Östersunds-Posten.

"(företagets) omsättning är uppseendeväckande jämfört med den kapacitet som företaget tycks ha. Det är anmärkningsvärt att så stor del av (företagets) intäkter betalas till ÖFK. Del av betalningarna till ÖFK överensstämmer dessutom tidsmässigt med Peabs inbetalningar till (företaget)", fortsätter Skatteverket.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus