Fotbolltransfers.com - Elyounoussi: "Vill vara en av de spelarna som leder laget"
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Elyounoussi: "Vill vara en av de spelarna som leder laget"

Publicerad: 2018-04-14 12:13 Allsvenskan

Norske landslagsmannen Tarik Elyounoussi gör sin debutsäsong i Allsvenskan. Han vill vara den som leder AIK framåt.

Tarik Elyounoussi, 30, lämnade grekiska storklubben Olympiakos i vintras och skrev på för allsvenska AIK.

Den norske landslagsmannen berättar nu för Fotbollskanalen vilken roll han ämnar att ha i Solnaklubben och ser fram emot söndagens derby mot Djurgården.

– Jag är bland de äldsta, även om det inte ser ut så. Jag har erfarenhet, jag har spelat liknande derbyn tidigare och vet vad som krävs. Jag vill gärna ha en roll där jag kan hjälpa andra som kanske inte spelat så länge, som inte varit med så länge. Det handlar om sättet att vara på och inte minst kroppspråk är viktigt. Jag vill gå ut och vara en av de spelarna som leder laget, jag vill gå ner och göra en tackling och få med mig andra i den känslan. Det är det jag försöker göra, jag försöker ta min del av ansvaret, säger Elyounoussi till Fotbollskanalen.

Den offensiva mittfältaren/anfallaren känner att Rikard Norling ger honom det förtroendet.

– Ja, absolut. Det kommer vara så oavsett eftersom jag varit med så länge. Jag kommer inte tänka på mig själv och gömma mig bakom andra. Jag kom hit för att vinna och då måste jag kliva fram och visa vägen. Vi har många bra spelare men inte så många som har den erfarenheten som jag har. Det är viktigt för mig att använda den också. Jag trivs med att få den uppgiften, säger han till Fotbollskanalen.

30-åringen hymlar inte om att hans första tid i AIK varit bra.

– Det har varit väldigt kul och jag har blivit överraskad över hur väldigt bra det är i allsvenskan kontra den norska ligan. Det är många spelande lag, det tycker jag är kul. Den taktiska biten har gått framåt och inte minst är det kul med publiken. Jag är positivt överraskad, säger Elyounoussi till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus