Fotbolltransfers.com - Buffon: "Jag är ledsen över att lägga av"
Foto: Susana Vera/Bildbyrån

Buffon: "Jag är ledsen över att lägga av"

Publicerad: 2018-04-12 10:45 Italien

Gianluigi Buffon avslutade sin Champions League-karriär med att bli utvisad. Målvakten meddelar nämligen att han slutar i sommar.

Juventus var ytterst nära ett mirakel på Bernabeu i går kväll. Efter 0-3 i första mötet av Champions League kvartsfinal hade man samma resultat fram till tillägstid.

Men i 93:e minuten fick Real Madrid en omdiskuterad straff och Cristiano Ronaldo kunde reducera till 1-3. Därmed slog spanjorerna ut italienarna.

I samband med att Michael Oliver dömde straffen utbröt tumult som slutade med att målvakten Gianluigi Buffon, 40, fick rött kort för sin protest.

– Domaren måste ha en soptunna istället för ett hjärta, annars kan en människa inte göra det Oliver gjorde i kväll. Man kan inte ta ett sådant beslut efter vad som hände i första matchen. Det är sorgligt men jag kommer fortsätta le, säger han till Juventus TV.

Buffon meddelade ocskå att han lägger skorna och handskarna på hyllan i sommar.

– Jag är stolt över att vara kaptenen för det här Juventus. Jag är ledsen över att lägga av. Min största oro är att säga farväl till dessa killar, jag hoppas att jag har lärt dem något, säger 40-åringen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus