Fotbolltransfers.com - Officiellt: Erdin Demir klar för Zulte-Waregem
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Erdin Demir klar för Zulte-Waregem

Publicerad: 2018-04-10 15:48 Utlandsproffs

Den svenske försvararen Erdin Demir har skrivit på ett treårskontrakt med den belgiska toppklubben Zulte-Waregem.

Nyligen bekräftade försvararen Erdin Demir, 28, att han inte kommer förlänga sitt utgående kontrakt med belgiska Waasland-Beveren.

Nu står det klart att han skrivit ett treårskontrakt med en annan klubb i Belgien, Zulte-Waregem. I en intervju med Fotbollskanalen berättar Demir om beslutet.

– Det känns jättebra. Det är en klubb jag känner till väl efter mina tre år i Belgien. Det är en klubb som varit topp sex länge i Belgien och som spelade Europa League senast i år. Så jag tror att det blir en bra flytt, det är rätt steg, säger Demir till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det var först och främst att tränaren ville ha mig och tog kontakt. Han har följt mig i tre år här och vet vad jag har. Jag tror att sättet Zulte-Waregem spelar på kommer att passa mig väldigt bra. De spelar en offensiv och attraktiv fotboll. När jag kollade på nästa steg var det viktigt att gå dit tränaren känner till mig och där jag har förtroende igen och kan spela igen. Det är ett lag som oftast är ett topplag, de hade lite svårt att kombinera ligan med Europa League. Men förra året kom de trea, så det är ett bra lag.

Demir medger dessutom att det fanns ett ganska utspritt intresse för honom.

– Det fanns lite runtomkring, lite överallt. Men jag ville helst vara kvar här i Belgien, jag trivs väldigt bra här och kan fotbollen. Så när de kom på tal så kändes det att det var ett bra steg. Det är ett steg där jag tror att jag kan få spela och ta nästa steg, och det var viktigt, berättar försvararen.

Demir ansluter inte till sin nya klubb förrän i sommar.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus