Fotbolltransfers.com - Tibbling: "Körde fast i Holland - behövde ny utmaning"
Foto: Bildbyrån

Tibbling: "Körde fast i Holland - behövde ny utmaning"

Publicerad: 2018-04-06 10:02 Utlandsproffs

Den svenske mittfältaren Simon Tibbling uttalar sig om vad som låg bakom hans beslut att flytta till den danska ligan och Bröndby.

Mittfältaren Simon Tibbling beslutade sig för att lämna Holland och Groningen till förmån för danska Bröndby. Det är i Lundhs podcast på Fotbollskanalen som han uttalar sig om sitt beslut.

– Jag hade kört fast lite i Holland, jag hade ju varit där ganska länge. Jag kände att det var dags att hitta en ny utmaning efter två och ett halvt år. Jag ville komma till ett nytt ställe och få ny energi och spela en ny typ av fotboll. Då var Bröndby det bästa alternativet jag hade. De har en väldigt intressant idé om hur de vill spela fotboll och hur de ville använde mig, och jag kände att klubben var på väg upp. Det var en intressant tränare och ett intressant tryck kring klubben. Det kändes som att det var ett bra steg att ta för att utvecklas ännu mer, säger han till Fotbollskanalen.

Vänsterbacken Ludwig Augustinsson, till vardags i Werder Bremen, talade gott om den danska ligan.

– Jag pratade med ”Ludde” Augustinsson, honom pratar jag dagligen med så jag fick en bra referenspunkt för själva ligan. Även för Bröndby som klubb, hur de spelar och hur det är att bo i Köpenhamn. Sedan pratade jag så klart med Johan Larsson, som är lagkapten. Honom pratade jag med två gånger, och han berättade hur klubben fungerar och vad de siktar på. Det var framför allt de två som jag pratade mest med.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus