Fotbolltransfers.com - Tibbling nobbade United och Bayern - sen sprack övergången till Ajax
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Tibbling nobbade United och Bayern - sen sprack övergången till Ajax

Publicerad: 2018-04-04 09:55 Utlandsproffs

Den svenske mittfältaren Simon Tibbling, 23, berättar att han i tonåren hade möjligheten att flytta till Europas största klubbar.

Det är i Lundhs podcast på Fotbollskanalen som Simon Tibbling, numera i danska Bröndby, berättar att bland annat Manchester United och Bayern München jagade honom för flera år sedan.

– Jag var två gånger i United, där jag den andra gången satt med chefsscouten som sade att de ville ha mig. Då ringde de hem till mina föräldrar och frågade om jag skulle komma ner, men jag pratade med dem och ville inte riktigt gå dit, säger 23-åringen i podden.

United fick nobben, liksom Bayern, eftersom målet var holländska Ajax.

– Det var svårt. Jag ville egentligen till Ajax. Jag hade bestämt mig för att det skulle bli Ajax om jag skulle flytta. Jag var i United och Ajax den våren och Bayern München tidigare, men sedan nobbade jag att provspela där igen, säger Tibbling i Lundhs podcast på Fotbollskanalen.

Den tyska giganten ville alltså ha ner Simon Tibbling ännu en gång.

– De ville ha mig på ett till provspel. Det var det avgörande provspelet, för den sommaren kunde jag flytta för jag skulle fylla 16. Den hösten var jag i United och Ajax. Man brukar åka dit en gång till, och vill klubben ha en kan man flytta på sommaren. Då nobbade jag Bayern München och Chelsea, för jag kunde inte åka överallt. Jag behövde vara i skolan. Både United och Ajax sade att de ville ha mig. Då hade jag bestämt mig för att jag ville gå till Ajax, säger han i Lundhs podcast på Fotbollskanalen

– Det var lite olika säljsnack från klubbarna, kan man säga. United sade mer ”grattis” och att det var upp till mig att visa att jag hade något där att göra, att det mest var fantastiskt att jag skulle få en chans att gå till United. Ajax var mer att de ville hjälpa mig, och att de trodde att jag om två år skulle kunna spela ute på Amsterdam Arena. Det var lite olika säljsnack. Det var lite tuffare i England än i Holland. Så jag ville gå till Ajax. Men det blev tyvärr inte av, fortsätter Tibbling.

Istället blev det första utlandsäventyret i Groningen - som köpte Tibbling från Djurgårdens IF i januari 2015.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus