Fotbolltransfers.com - Därför kan Zlatan Ibrahimovic missa VM
Foto: Bildbyrån

Därför kan Zlatan Ibrahimovic missa VM

Publicerad: 2018-04-03 10:43 Utlandsproffs

Diskussionen om ett deltagande i VM kan vara över. I och med att Zlatan Ibrahimovic blivit delägare i ett bettingbolag kan Fifas regler stoppa honom.

Zlatan Ibrahimovic, 36, är tillbaka på planen och stod återigen för en succédebut i helgen. Anfallaren hoppade in med 20 minuter kvar och avgjorde derbyt mot Los Angeles FC med två mål.

Los Angeles Galaxys svenske stjärna har dessutom öppnat för ett eventuellt deltagande i VM, om han känner sig 100 procent till dess.

Men Fifas etiska regler kan stoppa Zlatans från att spela VM. Sportbladet har talat med Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand - som bekräftar att Zlatans engagemang i Bethard är ett problem.

– Enligt Fifas regelverk och etiska kod får inte någon spelare varken direkt eller indirekt äga andelar i bettingbolag.  Jag håller mig till fakta och kan bara redogöra för det som gäller samtliga nationer och spelare som ska medverka i VM, säger Sjöstrand till tidningen.

Sjöstrand vill inte svara på om Zlatan är medveten om reglerna. På frågan hur SvFF ser på att anfallaren gör reklam för ett spelbolag, svarar Sjöstrand Sportbladet:

– Om en spelare gör reklam i olika sammanhang är det en helt annan frågeställning som hanteras av Svenska fotbollförbundet, det vill säga det har inget med Fifas regelverk och etiska kod att göra. Det är två områden som är isolerade från varandra och hanteras därefter.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus