Fotbolltransfers.com - Marko Johansson: "Dahlberg är jätteduktig, men jag är lite bättre"
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Marko Johansson: "Dahlberg är jätteduktig, men jag är lite bättre"

Publicerad: 2018-04-01 13:13 Allsvenskan

Malmös utlånade målvakt Marko Johansson är imponerad av IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg, men anser att han är bättre.

IFK Göteborg har sålt U21-landslagsmålvakten Pontus Dahlberg, 19, till Watford, men lämnar först i sommar. Prislappen landade på 30 till 35 miljoner kronor.

I dag är det allsvensk premiär. Trelleborgs FF tar emot Blåvitt. I hemmalaget finns en annan mycket lovande målvakt: Marko Johansson. 19-åringen är inlånad från Malmö FF.

– Både ja och nej. Det är klart, det finns alltid en rivalitet mellan Malmö och Göteborg. Jag tillhör ju MFF egentligen. Man vill alltid besegra Änglarna, de brukar ha hybris och tro att de är bäst i Sverige, fast de inte är det, säger Johansson till GP och skrattar.

– Äh, skämt å sido, jag fokuserar på TFF, som inte har varit uppe i allsvenskan på flera år, att då få spela premiär med dem, det ska bli spännande, fortsätter han.

Marko Johansson är, enligt italienska medier, nära en övergång till Roma. Han är imponerad av Dahlberg, men anser att han själv är bättre.

– Det ska bli roligt att möta honom. Det är en väldigt stark målvakt med pondus, som verkligen vågar ta för sig. Vad jag har sett är han bra i luftrummet, men jag tittar inte så mycket på mina motståndare utan fokuserar på det jag ska göra. Han är talangfull, precis som jag. Dahlberg är jätteduktig, fast jag är lite bättre, säger Johansson till GP.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus