"Fansen vädjade om mig – och jag gav dem Zlatan"

Utlandsproffs

Utlandsproffs - 2018-03-31 kl 23:53

Artikelbild

Los Angeles Galaxy låg under med 0-3 i derbyt mot Los Angeles FC. Men en inhoppande Zlatan Ibrahimovic vände till seger i sin debut.

Det historiska första derbyt i Los Angeles är avklarat. Efter stor dramatik blev Zlatan Ibrahimovic, 36, stor matchhjälte.

Vid ställningen 1-3 hoppade svensken in. Själv gjorde han 3-3 och sedan 4-3 på stopptid. Det blev också slutresultatet.

– Jag är fortfarande hungrig! Det var en bra start. Vi låg under med 0-3, det var ingen bra start. I första halvlek gjorde vi många enkla misstag. Men efter första målet kom vi igen starkt. Jag har bara varit här i två dagar men hittills är jag supernöjd med vad jag sett, säger Zlatan efter matchen enligt Sportbladet.

– Det var varmt på bänken. Efter tio minuter bad jag om solskyddsfaktor. Jag spelade 20 minuter men det kändes som 40 matcher. Jag var jetlaggad och seg i kroppen. Efter första löpningen blev jag anfådd. Så nästa gång jag fick bollen tänkte jag ’nu skjuter jag i stället för att springa, fortsätter han.

Los Angeles Galaxys fans ropade "We want Zlatan".

– Fansen vädjade om mig – och jag gav dem Zlatan, säger anfallaren enligt Sportbladet och fortsätter:

– Fansen var fantastiska i dag och de har varit fantastiska hela tiden sedan jag kom hit. Det är lättare att spela när du har fansens stöd, det ger dig det där lilla extra.

Zlatans debutmål i Galaxy-tröjan var en riktig pärla, där han slog till från avstånd då målvakten stod lite för långt ut från sitt mål.

– Alltid svårt att beskriva känslan efter man gör såna mål som mitt första. Man kan inte beskriva, man måste uppleva det. Jag har upplevt det många gånger, säger Zlatan och berättar att han fick gåshud av publiken.