Fotbolltransfers.com - Landskrona kan mista elitlicensen: ”Kan gå i konkurs"
Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Landskrona kan mista elitlicensen: ”Kan gå i konkurs"

Publicerad: 2018-03-29 21:01 Superettan

Landskrona BoIS kan försättas i konkurs nu när storsponsron inte vill skjuta in mer pengar, berättar den tidigare styrelsemedlemmen.

Landskrona BoIS kan försättas i konkurs nu när storsponsron inte vill skjuta in mer pengar, berättar den tidigare styrelsemedlemmen.

Ifjol tog Landskrona BoIS klivet upp till Superettan, men trots framgångarna på planen går det desto sämre vid sidan av. Kvällsposten skriver att flera sponsorer uppges ha slutat skjuta in kapital i klubben. Robert Carlsén, som var valberedningens förslag på ny ordförande, uttalar sig.

– Vi hade ett styrelsemöte där vi försökte hitta en kompromisslösning. Vi sa att vi inte såg hur de skulle klara detta ekonomiskt samtidigt som vi såg att det fanns ett motstånd till oss från en medlemsgruppering. Vi ville ha en kompromiss eftersom vi ansåg att ett val mellan dessa alternativ skulle leda till splittring av klubben. De vägrade och sa till oss att de hade en plan och då trodde vi givetvis på det, säger han till Kvällsposten.

Storsponsorn Peter Condrup, som ingick i valberedningens styrelseförslag, har även han övergivit klubben, och det ska ske mycket till för att han återigen ska satsa på Landskrona.

– Nej, där krävs en stor förändring för att jag ska vara beredd att gå in med ytterligare pengar i Landskrona Bois som det ser ut i dag, berättar han.

Om den nya styrelsen inte löser den ekonomiska biten kan det sluta illa, menar Condrup.

– I värsta fall är det som i alla ekonomiska föreningar om man inte hittar en ekonomisk lösning en konkurs. Jag hoppas att det inte går så långt, men när pengarna är slut är de slut.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus