Fotbolltransfers.com - Officiellt: Moestafa El Kabir tillbaka i BK Häcken
Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Officiellt: Moestafa El Kabir tillbaka i BK Häcken

Publicerad: 2018-03-26 10:00 Allsvenskan

BK Häcken håller presskonferens just nu. Och det är som väntat Moestafa El Kabir som presenteras.

Moestafa El Kabir, 29, återvänder till Allsvenskan och BK Häcken. Han presenteras just nu på en presskonferens.

– Det känns skitbra, jag har bra minnen härifrån, säger El Kabir till klubbens officiella hemsida och förklarar att han utvecklats sedan senaste sejouren:

– Jag har blivit en mer komplett spelare. Jag har ju varit i olika länder och spelat i olika ligor och i varje liga har jag fått med lite nya grejer. Man har utvecklats som person också.

Anfallaren ansluter på lån från Antalyaspor på ett korttidskontrakt fram till VM-uppehållet.

– Vi har haft framgångar ihop och då vill man liksom försöka igen. Vi har ju hållit på ett tag med forwardsjakten, och nu hade vi chansen, säger sportchefen Sonny Karlsson till hemsidan och fortsätter:

– Jag hoppas att han ska kunna vara med och konkurrera och sätta sprätt i resten av gänget. Även om vi gjorde många mål sist så har vi känt att det blivit lite stiltje när vi mött de lite bättre lagen. Så jag hoppas på en konkurrenssituation och att ge Crespo en chans att få tid att komma tillbaka ordentligt efter sin långa skada, att de kan konkurrera med varandra och nästan hetsa varandra till stordåd.

UPPDATERING 14.40: Moestafa El Kabir berättar för GP att Häcken inte var enda svenska klubben som jagade honom.

– Nej, det har varit andra allsvenska klubbar som har visat intresse, men nu är jag här. Det är det viktigaste, säger anfallaren till tidningen och fortsätter:

– Jag har alltid haft en dialog med Sonny (Karlsson, sportchef). Alltid när jag har varit hemma i Göteborg har vi snackat. Jag har bett honom spara pengar! Haha! I flera år ... Nej, jag har skojat med honom. Men jag känner mig hemma i Göteborg och i Göteborg är Häcken absolut nummer ett.

Holländaren förklarar varför det inte blev något med en annan allsvensk klubb.

– För att det stämmer mest med Häcken. De har ett jävligt bra lag, bra tränare som jag alltid har haft ett bra intryck av. Och min dotter kan gå på sitt dagis, hon har saknat sina kompisar. Det är massa faktorer som spelar roll. Men huvudsaken är fotbollen och fotbollen i Häcken är bra. Detta var en perfekt lösning. Jag spelade ju inte och det skulle inte ha ändrat sig fram till sommaren. Nu blev det en bra lösning. Jag får spela, jag får betalt och Häcken får en bra spelare, säger El Kabir till GP.

El Kabir berättar också att han haft problem med att få sin lön från Antalyaspor, men att han är inställd på att få ut allt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus