Fotbolltransfers.com - Officiellt: Djurgårdens IF värvar Yura Movsisyan
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Officiellt: Djurgårdens IF värvar Yura Movsisyan

Publicerad: 2018-03-25 21:06 Allsvenskan

Den armeniske anfallaren Yura Movsisyan lämnar Major League Soccer för spel i Allsvenskan med Djurgårdens IF.

Djurgårdens IF bekräftar på sin officiella hemsida att Yura Movsisyan, 30, är klar för klubben.

Han ansluter från MLS-klubben Real Salt Lake. Det handlar om ett lån på sex månader med option på förlängning.

– Det känns härligt att få skriva på för Djurgården och komma tillbaka och spela i Europa igen. Det är en fin klubb med en mäktig arena och jag har sett och hört mycket om supportrarna som skapar ett grymt tryck på läktarna, säger Movsisyan till hemsidan och fortsätter:

– Jag spelade med Kim Källström i Spartak Moskva och han berättade en hel del för mig, Men jag har haft bra koll på svensk fotboll sedan min tid i Danmark då jag spelade för Randers. Jag tycker att Allsvenskan har nått helt nya nivåer de senaste fem åren där svenska lag börjar göra avtryck i Europa. Även Djurgården kommer ju att spela i Europa i år och jag hoppas att även vi kan göra avtryck.

Sportchefen Bosse Andersson är nöjd med värvningen av 30-åringen.

– Vi är väldigt glada och stolta att Yura kommer till oss på ett sex månaders lån från Real Salt Lake där han är ”designated player” och vi har option på att förlänga med honom under hela 2018 om samarbetet är lyckat, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Det här är en bra uppgörelse för oss och det handlar om en skicklig anfallare som kommer till oss och som gjort ett väldigt gott intryck på oss. Det ska bli väldigt spännande att följa Yura i DIF framöver. Han har inte spelat matcher på ett tag men tränat på egen hand. Det kommer säkert ta lite tid för honom att komma igång för fullt men vi har visat att vi har en bra trupp så jag är trygg med läget.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus