Fotbolltransfers.com - IFK Göteborg om konflikten med Gustav Engvall: "Det är utrett"
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

IFK Göteborg om konflikten med Gustav Engvall: "Det är utrett"

Publicerad: 2018-03-21 20:49 Allsvenskan

Gustav Engvall vill lämna Bristol City - som gärna lånar ut honom. Nu talar IFK Göteborg ut om sitt intresse.

GT rapporterade nyligen att IFK Göteborg vill värva tillbaka Gustav Engvall, 21, trots att det finns en pengatvist mellan parterna.

Nu bekräftar sportchefen Mats Gren för samma tidning att det finns ett intresse för Bristols anfallare.

– Gustav vill ju bort från Bristol, det har han inte gjort någon hemlighet av. Och Bristol vill gärna låna ut honom så att han får spela. Men sedan är allt en budgetfråga. Jag hörde mig för om hur det skulle se ut, men det är ju ”way out” där vi kan vara med, säger han till GT.

Engvall har tidigare kritiserat Mats Gren och kallat honom för lögnare. Men den konflikten är löst.

– Oh ja, oh ja, det är utrett. Det var ett stort missförstånd från början och jag har inte hetsat upp mig så mycket över det. Men som Gustav såg på det kan jag förstå att han blev sur och förbannad. Hos mig har det aldrig varit ett problem. Vi har rett ut allt och det är bra för Gustav, det är bra för IFK och det är bra för alla, säger Gren till GT.

Engvall är sugen på att återvända till Blåvitt, medger Gren. Men om det blir en affär är fortfarande oklart.

– Vi har letat efter en anfallare i månader, men det är inte lätt att lösa. Flera har tackat nej av olika orsaker, och några har varit för dyra. Vi håller fortfarande på med ett par och kollar om det går att lösa, säger Blåvitts sportchef till GT och fortsätter:

– Men vi vill inte kasta ut för mycket pengar på ett lån där vi inte har någon option, för då blåser vi bort rätt mycket pengar på några månader. De pengarna kanske vi behöver längre fram för att ta in någon på ett längre avtal. Det är en jävla balansgång. 

Engvall har även starkt kopplats ihop med Djurgårdens IF inför den här säsongen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus