Fotbolltransfers.com - John Guidetti: "Alaves var precis det som jag behövde"
Foto: Bildbyrån

John Guidetti: "Alaves var precis det som jag behövde"

Publicerad: 2018-03-21 16:37 Utlandsproffs

Den svenske landslagsanfallaren John Guidetti är mycket nöjd med sitt beslut att flytta till Alaves.

Celta Vigo lånade ut John Guidetti till seriekonkurrenten Alaves under januarifönstret. Nu får anfallaren regelbunden speltid.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar landslagsmannen att han trivs utmärkt i sin nya miljö.

– Det var precis det som jag behövde och det blev som jag förväntade mig. Jag är supernöjd. Det är ett av de bästa beslut som jag har tagit, säger Guidetti till sajten.

Sedan svenskens flytt till Alaves har laget ryckt upp sig rejält i tabellen och ser ut att säkra nytt kontrakt.

– Det är inte lätt att vinna matcher i La Liga. Det är tufft, det är tufft för alla lag. Om vi vinner några matcher till, så ligger vi ganska högt upp igen. När jag kom dit, så låg vi under strecket, men nu tror jag att vi har elva poäng ner dit igen. Sedan har vi haft några tuffa matcher mot Real Madrid och Barcelona, man kan inte förvänta sig att alltid kliva dit och ta tre poäng. Jag är glad över att ha kommit hit och hjälpt laget. Nu kan jag förhoppningsvis komma tillbaka, vara helt frisk i ryggen och kunna hjälpa laget igen, säger Guidetti till Fotbollskanalen.

Huruvida Guidetti blir kvar i Alaves permanent efter den här säsongen är i dagsläget oklart.

– Jag trivs väldigt bra där och har kommit in i laget på ett fantastiskt sätt. Jag trampar dock där jag står och för mig är det viktigt att vi mår bra och bor bra. Om man mår bra utanför planen och familjen mår bra, så spelar jag också bättre. Jag fokuserar bara på mitt, sedan får andra sköta det, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus