Fotbolltransfers.com - Arnór Traustason om flytten: "Jag ville få glädjen tillbaka"
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Arnór Traustason om flytten: "Jag ville få glädjen tillbaka"

Publicerad: 2018-03-21 15:16 Allsvenskan

Tiden i Rapid Wien blev inte vad Arnór Traustason tänkte sig. Nu berättar islänningen om varför det blev en flytt till Malmö FF.

IFK Norrköping sålde sin stjärna Arnór Traustason till Rapid Wien sommaren 2016. Då var Zoran Barisic tränare i den österrikiska klubben.

Men han och fler tränare fick lämna under islänningens tid i klubben. Det var när Damir Canadi kom som Traustason kände sig tvungen att lämna.

– Han kom in och sa direkt till mig att han inte ville ha mig. När han fick sparken kom in (Goran) Djuricin in och det var en jättebra kille men både han och jag visste att jag i mitt huvud var på väg bort därifrån, säger han till Kvällsposten.

Traustason hymlar inte om att det var jobbigt att vara oönskad av tränaren.

– Det var svårt. Han var bra på att plocka bort mitt självförtroende. Det var skitsnack om mig och sådana grejer. Både i media och inom klubben. Jag tror inte att folk riktigt förstår hur det kan vara, jag tror inte att folk riktigt förstår hur man kan må i de lägena, säger han till Kvällsposten.

I vintras blev det en flytt tillbaka till Allsvenskan. Islänningen tillhör numera svenska mästarna Malmö FF.

– Som fotbollsspelare är det svårt att leverera utan självförtroende så jag ville bort för att kunna hitta det som jag hade i Norrköping. Jag ville få glädjen tillbaka, säger Traustason till Kvällsposten.

– Jag har ju inte spelat så många matcher än men redan efter någon vecka kände jag mig som en del av laget. Spelarna har tagit emot mig fantastiskt, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus