Fotbolltransfers.com - Nilsson Lindelöf: "Det var väldigt viktigt för mig att de fick pengar"
Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Nilsson Lindelöf: "Det var väldigt viktigt för mig att de fick pengar"

Publicerad: 2018-03-21 10:31 Utlandsproffs

Manchester Uniteds svenske försvarare Victor Nilsson Lindelöf gläder sig över ersättningen Västerås erhållit i samband med hans flytt från Benfica.

När en flytt från Victor Nilsson Lindelöfs dåvarande klubb Benfica till Manchester United aktualiserades under vintern 2016 uppstod en konflikt mellan den portugisiska klubben och Västerås SK.

Benfica hävdade att Västerås bara hade rätt till en procent av vidareförsäljningen under spelarens första kontrakt, samtidigt som Västerås påstod att de hade rätt till 20 procent.

Det resulterade i att FIFA fick lösa tvisten mellan parterna. I VSK:s årsredovisning från 2017 gick det att utläsa att klubben fått närmare 40 miljoner kronor från Benfica - något som gläder Nilsson Lindelöf, berättar han för Fotbollskanalen.

– Det var väldigt viktigt för mig att de fick pengar. Jag är född och uppvuxen i Västerås och spelade i klubben väldigt länge och det är roligt att jag kan hjälpa till på det sätt jag kan, genom att spela fotboll. Det är jag väldigt, väldigt glad över, säger han till Fotbollskanalen.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus