Fotbolltransfers.com - Can: "Gjorde rätt som lämnade Bayern och Guardiola"
Foto: Thorsten Wagner/Bildbyrån

Can: "Gjorde rätt som lämnade Bayern och Guardiola"

Publicerad: 2018-03-20 11:44 England

Emre Can var i Bayern München när Pep Guardiola tog över som tränare. Nu förklarar mittfältaren varför han lämnade samma sommar.

Emre Can, 24, hann träna med Bayern München några veckor med Pep Guardiola innan han lämnade för Bayer Leverkusen i augusti 2013.

Ett år sedan köptes mittfältaren av Liverpool. Nu förklarar Can att han inte ångrar flytten från Bayern.

– Nej, absolut inte. I dag kan man se att det var rätt beslut. Vid den tidpunkten var det så här: Pep Guardiola har kommit och jag hade en bra försäsong med honom. Sedan hade vi ett väldigt, väldigt ärligt samtal. Jag var väldigt ung och det var viktigt för mig att spela mycket, säger Can till tyska Sport1 och fortsätter:

– Han sa till mig ärligt: "Jag kan inte garantera dig nu att du kommer spela varje vecka". Sedan såg jag möjligheten i Leverkusen. De spelade också i Champions League. För många var det ett steg bakåt. Men för mig var det ett steg framåt för jag spelade alltid i Leverkusen. I dag kan man se att det burit frukt. Jag skulle inte säga att (Bayern gjorde ett misstag). Huruvida de gjorde ett misstag måste de besluta själva. 

Nu sitter Can på ett utgående kontrakt och kan lämna Liverpool i sommar. Han jagas främst av Juventus, men placeras även i Real Madrid, Bayern München och Manchester City.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus