Fotbolltransfers.com - Moberg Karlsson om sitt misstag: "Jag sa "vem fan är du?"
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Moberg Karlsson om sitt misstag: "Jag sa "vem fan är du?"

Publicerad: 2018-03-19 15:22 Allsvenskan

IFK Norrköpings ytter David Moberg Karlsson, 23, berättar om sitt ödesdigra misstag i Sunderland.

Det var sommaren 2013 som IFK Göteborg sålde David Moberg Karlsson till Sunderland, som då huserade i Premier League, för omkring 20 miljoner kronor.

Men det blev aldrig någon lyckad sejour i den engelska klubben. I en intervju med Offside berättar "DMK" om ett jättemisstag.

– Sista halvåret i Danmark förstod jag att min uppkäftighet bara missgynnade mig. Jag önskar att jag gjort det tidigare, för i Sunderland spårade det ur. När tränaren som värvade mig fick sparken tog U21-tränaren över, och det första han sa till mig var: "Du är för dålig för A-laget, du ska ner i U21." Jag hade nätat mot Tottenham på försäsongen och trodde att jag var kung, så jag svarade: "Det ska jag inte alls, vem fan är du?" Han var klubblegendaren Kevin Ball, som hade gjort typ 400 matcher för Sunderland, säger Moberg Karlsson till Offside enligt Fotbollskanalen.

Svenskens reaktion mottogs inte på ett positivt sätt.

– Inte direkt. Han sa att jag aldrig skulle bli något och bröt ner mig mentalt. När jag missade en mottagning avbröt han träningen och ropade: "Här har vi en kille som kostar två miljoner pund men som inte kan ta emot en passning!". Sebastian Larsson ville att jag skulle motbevisa tränaren istället för att käfta emot. Men min inställning var: "Om han blåser av träningen för att säga att jag är en idiot – varför ska jag då springa för honom? Då kan han dra åt helvete." Det ångrar jag jättemycket, säger 23-åringen enligt Fotbollskanalen.

Moberg Karlsson såldes till danska FC Nordsjälland sommaren 2014. Två år senare hamnade han i allsvenska IFK Norrköping, där han fortfarande spelare.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus