Fotbolltransfers.com - Simon Strand: "Man har fått offra väldigt mycket""
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Simon Strand: "Man har fått offra väldigt mycket""

Publicerad: 2018-03-18 11:21 Allsvenskan

Dalkurds nyförvärv Simon Strand talar ut om turbulensen i den danska klubben Lyngby - och den långa vägen han tagit till Allsvenskan.

Simon Strand lämnade Östers IF till förmån för Lyngby i januari, men efter endast en månad i klubben gick parterna skilda vägar - då den danska klubben inte kunde betala ut spelarlönerna.

Den allsvenska debutanten Dalkurd FF var snabb med att säkra ytterbackens signatur. Det har varit en lång väg till Allsvenskan för Strands del, men nu är han äntligen där.

– Man har fått offra mycket för att ta sig hit, så är det. Jag har haft väldigt stöttande föräldrar och under tiden i Assyriska bodde jag kvar hemma. Det var tufft att gå ner i division 1 igen måste jag erkänna, säger han till fotbolldirekt.se och fortsätter:

– Det tog ett tag innan jag hamnade i allsvenskan men nu är jag här och hoppas göra det bra. Alla tar olika vägar och förhoppningsvis var det här rätt för mig.

Strand berättar även om den korta tiden i Lyngby - som fick ett abrupt slut.

– Alltså, när jag väl var där sa de först att det inte var några problem med ekonomin, men det trappades snabbt upp. När jag inte fick lönen så tog jag chansen att gå hit, berättar han för fotbolldirekt.se.

– Jag hade hört mycket gott om ”Vali” (Azrudin Valentic, Dalkurds tränare) och både han och Dalkurd har varit på mig tidigare när jag spelade i Assyriska. Så det har varit intresse från båda håll under en längre tid. Nu när han gick hit så kändes det rätt att skriva på.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus